Op bezoek bij de Spiekpietjes

Vol verwachting kloppen de kinderhartjes hier want hij komt, hij komt, die lieve goede sint! Dit jaar kijken de jongens nog harder dan andere jaren uit naar de komst van de Sint. We keken zaterdagnamiddag samen naar de grote intocht van de Sint in Antwerpen en ’s avonds werden de schoentjes gezet.

Vorig jaar lieten we het aan ons voorbij gaan maar dit jaar besloten we toch maar eens een kijkje te gaan nemen bij de Spiekpietjes Expo in Antwerpen. Op de heenweg zagen de jongens toevallig de boot van de sint nog aan de kade liggen. We hadden grote verwachtingen maar de Expo viel kleiner uit dan verwacht.

We kregen een audiogids en gingen van prent naar prent. Helaas waren we na 12 prenten al rond. De expo verteld het verhaal van een spiekpietje dat verdwaald, uiteindelijk bij de kerstman terecht komt en zo weer thuis komt. Als dank stuurt Sinterklaas een brief en koek naar de kerstman. Het verhaal werd voorgelezen door Warre Borgmans. Die laatste ken je mogelijks ook als verteller van de heerlijke hoorspelen van het geluidshuis. Grote fan! Er werd nog een kleurplaat ingekleurd en we namen nog plaats in het salon waar alle Spiekpietjes-boeken kunnen ingekeken worden.

IMG-4334IMG-4337IMG-4346IMG-4350IMG-4356

Inkom is € 5p.p. (Ook volwassenen) of €9 in combinatie met Playground.

Nog tot 3 december in het Mercado gebouw Antwerpen.

Een gedachte over “Op bezoek bij de Spiekpietjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.