DIY: Kerstdennappels

Omdat kerstballen maar kerstballen zijn dachten we dit jaar wat anders te doen. Op reis in Denemarken kwamen we tijdens wandelingen in de bossen veel dennenappels tegen. Zo kwamen we er op deze te gebruiken.

Goede vinden was een andere kwestie. Of ze waren te nat, of ze waren te klein en noem zo maar op. Tot we er plots een groot aantal kregen via een tante van Vicky.  Perfect waren ze, groot genoeg, droog, en mooi open. Wat was het plan? We gingen ze een kleurtje geven en dan indien mogelijk nog een extra kerst tint geven. Die extra tint is uiteindelijk glitter geworden. Hoe we het nu precies gedaan hebben lees je hieronder.

Om de dennenappels kleur te geven zijn we in de Action spuitbus verf gaan halen. In zilver en goud. Maar één bus per kleur was genoeg voor 90 stuks. Samen waren we hier nog geen €5 aan kwijt. Om ze te verven heb ik ze op een stuk karton gelegd en telkens na elke laag laten drogen en gedraaid om daarna hetzelfde opnieuw te doen.

IMG_1870IMG_5667IMG_4108

Om de dennenappels te voorzien van glitter hebben we bij Flying Tiger rood, groen, zilver en gouden buisjes glitter gekocht. De prijs hiervan was minder dan €1. Om ze te plakken heb ik simpelweg kort met de spuitbus verf een laagje gespoten en meteen daarna de de glitters tussen de handen gewreven boven de dennenappels.

IMG_0549

Na ze een dag of twee te laten drogen in het tuinhuis (want zo’n spuitbus verf kan nogal lang een geur achter laten) heb ik koordjes gesneden om ze in de boom te hangen. We hadden koord gekozen met een zilveren randje aan. Ook gekocht in de action en weer onder de €1. Ik maakte een knoop bovenaan de dennenappels rond de twee bovenste “takjes” waardoor er een soort van weerhaakje kwam rond het koord.

Het resultaat mag naar onze mening gezien worden! En dat uiteindelijk voor minder dan €7!

IMG_0088

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.