Dromen van verre reizen

Telkens wanneer een van zonen vraagt waar een land ligt en we halen de kaart boven, zijn we een half uur bezig met het benoemen van landen. En erg vind ik dat niet! Integendeel. Wanneer ik nog maar begin te vertellen over andere culturen krijg ik al zin om op reis te gaan. Hoe verder hoe liever! 

Het is opvallend hoe de jongens onderschatten hoe ver de andere continenten en hoe dicht andere Europese landen wel zijn. Wanneer we William en Vince zeggen dat ze al in New York zijn geweest denken ze dat het maar een vier uurtjes vliegen is. “Zo veel verder lijkt het toch niet dan de landen waar we al naartoe zijn geweest?”. Daarom probeer ik steeds ze een beetje geografie mee te geven. Door middel van posters met een wereldkaart op. Maar ik merkte dat zo’n posters nogal snel gebruikt werden om iets op aan te duiden door jonge kinderen 😉 . 

Ik had anders wel heel graag een wereldkaart hangen in de woonkamer. Als het even kon met wat detail op. En dan uiteraard ook van degelijke stevige kwaliteit! Wij bestelden op http://www.wereldkaarten.nl een zwart-wit wereldkaart op canvas. 60 op 40 cm. Weinig tekst er op, maar wel oog voor detail. Al hebben we nog een tijdje getwijfeld. Zo’n retro of klassieke wereldkaart is anders ook niet mis. Zelfs roze was een optie! Toch werd het een eenvoudige wereldkaart. Vooral dan omdat we binnenkort gaan verhuizen en het interieur gaan aanpakken. Dus namen we weinig risico!

Ondertussen kreeg onze wereldkaart al een plaatsje in de huidige woonkamer. Zalig om bij weg te dromen. Er staat nog zoveel op onze bucketlist. Finland! Sofia! Praag! Dublin! Azië! Afrika! Al zullen de laatsten waarschijnlijk nog niet voor de eerste jaren zijn. Niet omdat we dat niet zien zitten met kinderen, wel omdat ons budget dat momenteel niet ziet zitten. Er moet ook nog een huis nieuw betaald worden hé. 

Dus voorlopig mijmeren we verder bij onze kaart. Wil je ook wegmijmeren bij zo’n toffe wereldkaart ? Of nog op zoek naar een origineel kerstcadeau?  Wist je dat je ook een foto op canvas kan laten maken? Check onze Instagram! We mogen zo’n toffe wereldkaart weggeven! Allen daarheen!

*Deze post kwam er in samenwerking met wereldkaarten.nl*