Het Geheim van de Toverdrank

Een van de cadeaus onder de boom was cinematickets. Dat wil tegenwoordig zeggen dat Vicky of ik met de vier oudste zonen naar een film gaan zien. En meestal volgt er dan een discussie over de keuze van de film. Maar deze keer was dat anders. Om de simpele reden dat ik de film gekozen had 😀 . Het werd Asterix en het Geheim van de Toverdrank! Ik ben nogal een Asterix fan. Niet dat ik alles verzamel of dergelijke. Maar ik kan heel blij worden van het vinden van een oude Asterix stripalbum (ja, dat mag in het Frans zijn) in de kringwinkel.

Ondanks dat was ik niet de allergrootste fan van de films in het verleden. En dan bedoel ik het genre, “Asterix en de Britten”. Genietbaar, maar niet representatief voor wat de stripalbums waren vond ik. De tekenfilms uit de 60 waren op dat gebied veel beter (ik denk dat deze op Netflix staan). Maar zoals de uitgavedatums doen vermoeden niet hoogstaand qua beeld.

En dan kwam er in 2014 “Asterix en de Romeinse Lusthof. Volgens mij niet het beste stripalbum, wel het best “verfilmde” tot nu toe! Maar het was vooral de eerste 3D-animatiefilm in de reeks. Wat een verschil met die ervoor! Ik vond dat hierdoor het gevoel van de stripalbums veel meer eer aangedaan werd. Ik had deze al in de bioscoop gaan bekijken met de jongens. Wie dacht dat ik deze niet wou gaan zien kent me niet goed 😉 .

Ik had dus hoge verwachtingen! Zeker dan omdat ik het stripalbum beter vind. Maar een regisseur kan veel doen. En na een overdaad aan reclame en tig spotjes van het mediabedrijf M6 en al zijn dochterbedrijven begon de film dan eindelijk. De film gaat zoals de titel al deed vermoeden over het recept van de o zo belangrijke toverdrank. En dan vooral hoe de druïde deze moet maken. Panoramix valt uit een boom en dat geeft volgens hem aan dat hij maar beter stopt als druïde. Hij gaat op zoek naar een opvolger en het mag niet de minste zijn, want je kan namelijk niet iedereen vertrouwen met het recept van de toverdrank. Met de nodige slapstick gaat de film naar zijn apotheose. Iets waar de jongens niet in het minste van kunnen genieten (de vier ton suiker van de popcorn en snacks maken van de jongens niet de minste lachers in de zaal 😉 ) .

De jongens vonden de film net als ik, een leuke, grappige en zeker opnieuw te bekijken film. Al is dat voor de jongens niet echt een referentie, die kijken elke films tienduizend keer ofzo 😛 . Ik kijk in ieder geval al uit naar de volgende in de reeks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.