Van Nieuwe Muur Tot Nieuwe Buur (2)

Yes! De gips hangt tegen de muren! Nu begint het echt wel een huis te worden en geen ruwbouw. Ik kan er zo van genieten als je ziet dat het vooruit gaat (wat jammer genoeg niet altijd het geval is).

Maar dit is nog maar klaar en het volgende mag al gaan gebeuren. Stilaan moeten we ook aankopen gaan doen voor de afwerking. En dan bedoel ik geen meubilair (al zou dat wel leuk zijn). Zo hebben wij gekozen om Nest rook- en CO-melders te hangen ipv de klassieke. Waarom? Omdat ze communiceren met elkaar. Ik heb een doodse schrik dat wanneer je beneden zit, je niets zou merken van een rookalarm dat boven gaat en je huis dus al bijna afgebrand is tegen dat je het goed en wel gemerkt hebt dat er vuur is.

De melders van Nest geven ook nog eens een gesproken melding naast het gepiep gecombineerd met een kleurencode op de melder. Als je dat nog eens combineert met een thermostaat van Nest, dan kan het er zelfs voor zorgen dat je verwarming afspringt bij brand.

De geek in mij kan letterlijk genieten van dergelijke systemen die op elkaar inspelen. Wat niet wil zeggen dat je dan maar onvoorzichtig kunt doen natuurlijk 😉 . Ik word voor alle duidelijkheid niet gesponsord voor deze blogpost (I WISH wink wink Nest).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.