Kringloopschatten

Het is leuk om af en toe eens een nieuwe kringloopwinkel binnen te wandelen. Toen we onlangs naar Ikea in Hasselt gingen merkten we op dat op nog geen 5 minuten rijden een kringwinkel te vinden is. De parking is er wel een uitdaging, de piepkleine parking voor de deur stond nokvol. Even verderop parkeren dan maar.

De kringwinkel is ruim en verspreid over verschillende verdiepingen. Ook hier merkten we helaas op dat een groot deel van het assortiment opzij staat voor de Retrodag. Ik vind dit heel jammer. Op zich is het concept fijn gevonden om de kringwinkels wat meer in de kijker te zetten. Ik vrees alleen dat het zijn doel voorbij schiet. Weken op voorhand zie je de leuke spullen opzij staan. Dit maakt dat de kans dat je op zo’n leuk stuk stuit in de winkel quasi nihil. Weg charme van het mogelijk een leuk vintage item te spotten dus. Bijkomend zie je de zogenaamde “opkopers” op voorhand de leuke items bekijken. Op de retrodag zelf moet je al bij openingstijd klaar staan aan de ingang om als het ware een wedstrijd als eerste naar jouw leuke item te rennen. Iets wat niet mogelijk is wanneer je met kinderen op pad bent. Je ziet helaas ook dat er veel “opgekocht” wordt met de bedoeling het later voor een groter bedrag verder te verkopen. Ahja, want vintage = hip!

Genoeg gezeurd over de Retrodag. We deden in Hasselt wel enkele leuke koopjes in het gezelschapsspellen-rek (scrabble woord?)!

  1. Stratego Junior (€ 1,5)
  2. Paardjesspel (€ 1,5)
  3. Funny Penguins (€ 2,0)
  4. Monkey Panic (€ 1,5)

Voor € 6,5 scoorden we 4 nieuwe gezelschapsspelletjes!

William speelt graag Stratego. Voor Jake en Matthew is deze nog net te moeilijk. Misschien dat deze junior versie voor hen wel geschikt is!

William is ook grote fan van “mens erger je niet”, deze variant “paardjesspel” viel dus meteen in de smaak!

Het spel funny penguins bleek helaas niet compleet te zijn. Jammer, want op de doos leek het leuk. De kaartjes ontbraken helaas. Voor € 2 niks waar we over gaan zeuren. Dit is part of de game zeker?

Monkey Panic is een balanceerspel waarbij je als eerste je aapjes op de schommelende boom moet plaatsen. Het werd hier als leuk maar nogal gemakkelijk beschouwd. Misschien dat het voor kleuters wel een uitdaging is?

En zo werd onze spelletjeskast weer (low-budget!) een beetje aangevuld. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.