Ik Weet Niets

Hier gaan we weer! Een nieuw seizoen van De Mol! Tijdens het uitkijken naar een nieuw seizoen was het tot gisteren uitkijken naar wie nu die mol was in Nederland. Daar heb ik in de app van in het begin minstens de helft van mijn punten op de mol gezet en het grote deel van de afleveringen zelfs alle punten! Hopelijk lukt het me ook zo goed bij onze eigen Vlaamse mol!

Straffe kost, die eerste aflevering! Maar nog meer straffe kost voor de kandidaten. Uit het vliegtuig stappen, een auto instappen en meteen een opdracht voorgeschoteld krijgen als je er weer uitstapt. Om nog maar te zwijgen van het “nieuws” dat ze kregen van Gilles na de opdracht dat er nog geen mol was (ik had als kijker liever gehad dat we het ook pas tijdens deze aflevering ontdekte) . Ik ben er absoluut niet van overtuigd dat er daadwerkelijk geen mol was voor de eerste opdracht. Waarom zouden de makers van de mol anders zo’n “bom” laten schieten om te kunnen lossen tijdens de aflevering? Ik ga uit van de hypothese dat er al wél een mol was!

Opvallend was hoe er gevraagd werd te leren jongleren. Misschien is het hier de vraag wel wie net niet kon jongleren! Zo weten ze meteen hoe bespeelbaar sommige kandidaten zijn. De schermen die de kandidaten kregen te zien was in ieder geval een heel gemeen spelletje om te spelen van de makers van het programma. Veel kan je hier niet uit halen vrees ik. Iedereen zal anders reageren op een “misschien-scherm”. Als we toch nog geen mol hadden in deze fase van het spel, dan hadden de twee personen die mogelijks de mol werden maar net naast de boot vielen een licht voordeel. Zij hadden maar twee anderen te ontmaskeren die hetzelfde scherm kregen! Maar het kan evengoed zijn dat je dan zo hard bezig bent met je eigen gedrag dat het voordeel meteen wegvalt.

Na zo’n eerste aflevering is het heel moeilijk al een mol aan te duiden. En mijn theorie van het complot rond het aanduiden van de mol kan ik absoluut niet staven. Maar ik heb al drie verdachten.

Mijn topverdachte is Liesbeth. Ze lijkt me in staat een dergelijke rol te spelen. Kaat is mijn nummer twee. Ze kwam veel matuurder over dan ik uit de eerste beelden dacht dat ze was. Wie ik denk dat het zeker niet is? Bas! Ik heb het gevoel dat ze hem nu al wat verdacht proberen maken met montage (hoewel de makers zeggen dat dit niet bewust gedaan wordt). Op naar volgende week met een eerste eliminatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.