Weekendje Center Parcs

Toen we in het voorjaar nog steeds geen zicht hadden op de opleverdatum van ons huis begonnen we ons af te vragen hoe we de zomer zouden doorbrengen. Reizen of grote trips konden budgetair niet dit jaar. We wilden uiteraard wel een vakantiegevoel creëren voor de jongens…en toen zag ik een leuke promo van Center Parcs voorbijkomen! Een weekendje weg, zwembad, binnenspeeltuin,…

We hebben even getwijfeld of we het erop zouden wagen. Uiteindelijk klikten we toch. Stel dat het huis nog niet opgeleverd was dan hadden we dat toch gehad. Uiteindelijk bleek dat ons huis 2 dagen voor het geplande weekendje opgeleverd werd. Het weekendje weg was in ieder geval welgekomen want die laatste weken voor de oplevering waren nog behoorlijk stressvol.

Op vrijdagnamiddag vertrokken we richting ardennen. Qua weer konden we alvast niet klagen. Het was warm en zonnig! De rit verliep vlot en bij aankomst konden we meteen onze bagage naar het huisje brengen. De streek was alvast heel mooi. (denk: heuvels, bossen, velden,..) Voor Lewis, Jake en Matthew was het de eerste keer Center Parcs. William en Vince waren in principe al meerdere keren geweest, maar ze waren toen nog een stuk jonger, veel herinnerden ze er zich niet meer van.

Snel alle bagage naar binnen dragen en dan snel het zwembad gaan uittesten natuurlijk! Center Parcs Les Ardennes heeft 2 grote glijbanen, een duo-racer en een buisglijbaan. Onnodig te zeggen dat deze uitgebreid uitgetest zijn. Vooral de buis was een dikke hit, de duo-racer mocht voor de twee oudsten net iets spannender zijn. In het gewone zwembad was ook nog een kleinere glijbaan. Helaas was deze om onduidelijke redenen de tweede dag afgesloten? Lewis kon zijn hartje ophalen in een heel peuterbad!

Een van de redenen waarom we specifiek dit park gekozen hadden is de binnenspeeltuin die net dat weekend zou opengaan. Op zaterdagochtend gingen we al even piepen. Het zag er allemaal veelbelovend uit, alleen de koffie in een papieren bekertje viel wat tegen. Toen we in de namiddag terug wilden, bleek helaas het gebouw afgesloten te zijn. Blijkbaar was de speeltuin toch niet tijdig klaar en kon deze nog niet openen. Bummer! We zochten nog wat vertier in de buitenspeeltuin en de leuke kinderboerderij. Heel leuk, maar eigenlijk was het te warm om lang buiten te zijn.

Gelukkig hadden we ons voorzien en hadden we ook wat indoor entertainment mee. Enkele boekjes, tablet en switch zorgden voor vermaak op de warmste momenten van de dag, dat en heel veel zwemmen! Ook de BBQ bleek een succes.

Ons huisje was proper en ruim genoeg voor ons allen. Enig minpuntje vond ik de temperatuur binnenshuis. We haalden vlot 29° en er was geen ventilatie. Ramen openzetten betekende meteen ook een uitnodiging voor een ganse muggenfamilie.

De laatste dag vulden we nog met zwemmen en minigolf. Achteraf bekeken zijn we heel blij dat we toch nog een weekendje geboekt hadden. Hierdoor zijn we er toch even tussenuit geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.