Trollenjacht 2.0

Twee jaar geleden gingen we in Kopenhagen op Trollenjacht. Daar vonden we alle zes reuzen of trollen, gebouwd door Deense kunstenaar Thomas Dambo, na een dagje zoeken. We vonden het allemaal heel leuk om te doen en vonden de constructies heel mooi.

Sinds juni staan er nu ook zeven Trollen van de dezelfde kunstenaar in De Schorre in Boom. Ze staan op zes verschillende locaties, want twee ervan liggen bij elkaar op het terrein waar Tomorrowland plaatsvind. Die moesten we dus toch écht wel ook eens gaan zoeken. Een groot verschil met Kopenhagen is dat deze trollen toch wel veel dichter bij elkaar liggen. Maar wel dieper in het bos.

We parkeerden aan de hoofdingang van De Schorre en begonnen aan de zoektocht. Op voorhand zocht ik al even uit wat logische plaatsen konden zijn voor de Trollen. En ja, na een vijf minuutjes wandelen zagen we onze eerste Trol, Hannes, al zitten. We volgden nadien de weg achter het kleine gebouw ipv de grote weg vooraan. Misschien niet meteen de beste beslissing met Lewis. Het bleek een modderig weggetje te zijn en Lewis viel enthousiast als hij is in de modder. Vuile handjes en broek dus! Terug richting de hoofdweg gingen we een beetje bergaf en kwamen we in de buurt van een vijvertje. En daar stond de tweede Trol aan de overkant water te nemen met een emmer! Mikil!

Vanaf dan ging de tocht verder over een houten pad dat met het ietwat natte weer niet bepaald ideaal is als je een bende van vijf zonen meehebt. We gingen aan het volgende t-kruispunt naar rechts, ondanks eerst naar links te willen. Rechts was uiteindelijk de goede keuze. Een honderd meter verder was Arvid, die oud hout aan het bewerken is. We hadden onze wandelwagen mee, waar Lewis tegenwoordig blijkbaar een hekel aan heeft. We gingen verder op het houten wandelpad, wat dan houten trappen werden. Eens deze beklommen waren zaten we snel terug op een verharde weg en waren we niet veraf van de tweeling Una & Jeuris. Zij hebben onlangs mogen genieten van twee festivalweekends!

Nog een beetje hoger de heuvel op vonden we de uitkijktoren van de Trol die de naam Kamiel gekregen heeft. Van op deze uitkijktoren konden we in de verte, tussen de bomen de skyline van Brussel herkennen, inclusief Atomium! Aan de andere kant heb je een mooi zicht op De Schorre en de brug van Arne Quinze. Er reste ons dus nog een laatste Trol. Nora om precies te zijn. We hadden al horen vallen dat ze een beetje apart stond en vonden ze na een tijdje zoeken dan toch. Voor haar moet je een beetje van het pad gaan en goed kijken. Ze zit namelijk een beetje achter al het groen. Ook deze Trollen hebben we dus allemaal gevonden!

Wie toch niet zoveel zin heeft in zoeken maar de reuzen wel eens wil bekijken, ik heb een lijstje gemaakt op Google Maps. Klik op het kaartje om het lijstje te vinden! Zo zijn ze al veel makkelijker te vinden. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.