New York met kids

Vier maal bezochten we New York intussen. Twee keer daarvan was met kinderen. Vrij vaak kregen we de opmerking dat dat wel moedig was om met kleine kinderen naar zo’n wereldstad te trekken, of dat dat wel haalbaar was met zo’n kleine kinderen. Ook over de financiële kant werden vaak vragen gesteld.

Uiteindelijk is reizen zoals vaak zo duur als je het zelf maakt. Hoe wij twee keer betaalbaar met kinderen gingen?

  • We gingen in het laagseizoen. William en Vince waren toen nog in het préschooltijdperk, we konden dus in januari en september gaan.
  • Boek alles zelf! Je komt uiteindelijk bijna altijd goedkoper uit! Rik volgde nauwgezet de vluchtprijzen op en we boekten wanneer de prijzen het laagst waren. Zo betaalden we nooit meer dan €330 heen en terug met bagage per volwassene. Intussen vind je soms nog lagere prijzen!
  • Veel hotels laten 2 (kleine) kinderen gratis toe in een kamer. We boekten steeds rechtstreeks bij het hotel.
  • Als je kan besparen door geen ontbijt in het hotel te nemen, doen! Op veel plaatsen in de stad kan je goedkoop ontbijten. Voor enkele dollars heb je ontbeten, en je kan intussen verder de stad verkennen.
  • Ga ter plaatse niet op restaurant. Je zal moeten reserveren en het kost een fortuin. Veel goedkoper is om pizza te bestellen of bij de plaatselijke chinees te bestellen. Bonus: Het wordt tot aan je hotelkamer gebracht dus je kan in alle rust eten.
  • Neem de metro! (gratis tot 110cm) In no-time ben je van punt A naar punt B. Of ga te voet en geniet van de prachtige uitzichten.

Wat doe je zoal met kleine kinderen in New York ? Central Park! Grote grasvelden, talloze speeltuintjes, een zoo,… Need I say more? We probeerden steeds musea af te wisselen met een speeltuintje. In sommige musea mogen kinderen trouwens gratis binnen (Moma, Guggenheim, Metropolitan,…) Je hoeft trouwens niet ver te gaan om kinderen te entertainen in New York. Letterlijk overal valt wel wat te beleven.

Onze ervaring was dat local New Yorkers ook heel kindvriendelijk ingesteld zijn. In de plaatselijke speeltuintjes raakten we al snel aan de praat met andere ouders. De bonus is dat je van de locals de beste tips krijgt! Maar ook in hotels of musea werden kinderen vriendelijke begroet!

New York is nog steeds een stad naar ons hart. Helaas lukte het nog niet om met onze huidige bezetting te gaan. Misschien ooit? Maar of dat nog budgetvriendelijk zou lukken? We zullen toch nog enkele jaren moeten sparen vrees ik. :p

William in New York (2008)
William in Central Park (2008)
Vince in New York (2010)
Het was koud !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.