4DX Met Kinderen

Je had het misschien al door als je een snelle blik over onze blog gooit. Wij gaan graag naar de cinema! Of toch vooral met de kinderen. Ik denk dat elke ouder het wel kent, met de kinderen naar de cinema willen gaan en dan willen ze een film zien waar je zelf van denkt dat je binnen de tien minuten in slaap gaat liggen.

*4DX has joined the conversation*

Ze speelden de film in Antwerpen in 4DX. Geen idee wat dat is? Het komt er eigenlijk op neer dat de zetels mee bewegen met de film en dat er gebruik gemaakt wordt van elementen zoals wind en water (je komt niet doornat buiten). Je voelt zelfs bij momenten “geduw” in je rug en mist of bubbels in de zaal zijn ook mogelijk.

Ik dacht, laten we dat doen zodat ik er ook iets aan heb! Voor deze film hadden ze geen 3D voorstelling gekozen. Geen idee waarom. Omdat het een kinderfilm is? Zou kunnen. Voor onze jongens mocht het in ieder geval 3D zijn ook. Ze keken er in ieder geval wel naar uit! Van zodra de zetel beginnen te bewegen was het een en al oee’s en aaah’s. Vooral de wind vonden ze leuk tijdens de scenes waar er door de lucht gevlogen werd. Ook elke keer wanneer er water omhoog gespat werd kwam er een schreeuwtje van onze tweeling.

Ondertussen zat ik daar maar. Ik miste toch echt het 3D aspect in deze setting. Voor alle duidelijk, ik had nog geen enkele keer 4DX gedaan. Maar ik vond het redelijk snel duidelijk dat 3D-beelden een belangrijk aspect zijn van 4DX. Dat schudden van die zetel is gek en al. Zonder die 3D-bril wordt dat dan weer een beetje gek. Je ziet namelijk ook alle andere zetels zo gek heen en weer gaan. Ik ga het zeker toch eens proberen met een film meer gericht op volwassenen.

Ohja, de film zelf? Angry Birds 2. Bij die titel voel ik jullie ouders allemaal al op voorhand al cringen. Wel, vergis je niet. Er zit wel degelijk een mooie moraal in deze film. Ook een heel duidelijke. Dat je nooit hoeft bang te zijn hulp te vragen en dat vrouwen of meisjes minstens even goede leiders kunnen zijn als mannen of jongens! Mooi toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.