Waar is het boek van Sinterklaas?

Dit jaar is er geen Sintfilm van Vlaamse makelij in de bioscoop. Gelukkig maakten onze noorderburen er wel een. Omdat we stilaan al helemaal in de sint stemming zijn trokken we op zondagvoormiddag naar de cinema voor de allernieuwste sint film: Waar is het boek van Sinterklaas?

In deze film wordt het grote boek van Sinterklaas én van de kerstman gestolen door een gemene speelgoedfabrikant. Gelukkig zijn daar allerlei pieten (danspiet, superpiet, junior piet, etc.) én de dappere Lara om te helpen. Sinterklaas en kerstman moeten samenwerken om de boeken te redden, iets wat niet zo evident blijkt te zijn…

Het verhaal was redelijk eenvoudig en richte zich net daarom op het juiste doelpubliek, kleine kinderen. Fijn detail: de stemmen van de meeste hoofdrolspelers zijn gedubt in het vlaams. O.a. Kristel Verbeke geeft stem aan een van de personages. Op voorhand had ik wat schrik voor de verschillen tussen deze sint en onze vlaamse sint. Een ongegronde vrees zo bleek, de magie is nog groot genoeg. Zelfs het gegeven dat het paard een andere naam had dan we gewoon zijn werd niet opgemerkt.

Zowel onze believertjes als onze grote spruiten konden de film wel smaken. Dus heb je zin om in de sintsfeer te komen? Ga dan zeker een kijkje nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.