Everest: De Jonge Yeti

Deze week gingen we weer naar de cinema. Yep, we know no shame! Het is vakantie voor iets! En met dat grijze weer is de cinema de beste optie vinden wij! We gaan ook niet elke film met alle zonen kijken. Deze keer ben ik met Jake en Matthew gaan kijken. Zij zagen deze film het meest zitten.

De film gaat over een Yeti die door een rijke man naar de bewoonde wereld is gehaald. Deze bewoonde wereld speelt zich in de Chinese stad Shanghai af. Die rijke man wil bewijzen dat Yeti’s bestaan. Hij had al bijna heel zijn leven beweerd dat hij er gezien had tijdens een excursie, maar niemand geloofd hem. Wanneer de Yeti terug ontsnapt, komt hij terecht bij Yi (hoofdrol). Yi is een jongedame die droomt van verre reizen naar waar haar overleden vader haar ooit naartoe wenste te brengen.

Het verhaal van de film klinkt mooi. Van de uitvoering ben ik iets minder tevreden. Toevalligheden die het verhaal in zijn plooi doen vallen zijn nu eenmaal eigen aan kinderfilms. Maar in deze film hebben ze toch echt wel een loopje met het realisme genomen. Tijdens hun toch op weg naar de Himalaya komen ze zo bijvoorbeeld Koi vissen tegen. Die staan blijkbaar symbool voor moed en kracht, waardoor ze net op tijdens een dipje op de tocht terug de kracht vinden om verder te gaan. Het toppunt vond ik toch wel wanneer de hoofdrollen op een moment aan het mijmeren waren terwijl ze naar de sterren keken en een van de personages zei: ‘ook al kunnen we de sterren niet zien, ze zijn er en dat is al cool.’ SAY WHAT? Hier ging ik zo hard niet mee akkoord!

Maar uiteindelijk is het een kinderfilm. Of ik me nu erger aan slechtere grafische kwaliteit of gaten in het verhaal doet er niet toe. De jongens vonden de film goed. En dat was uiteindelijk de essentie. Ze hebben zich geamuseerd en genoten een cinemabezoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.