Speelgoedmuseum

Het speelgoedmuseum, dat was geleden van 2012! Jake en Matthew waren nog baby’s! Hoog tijd dus om nog eens te gaan. Het stond al een tijd op ons lijstje, maar somehow duurde het tot vorige week om nog eens daar te geraken.

Tip! Parkeer aan de douane. Dit is een gratis parking. Op 10 minuten wandelen sta je aan het museum. Bovendien is de kans groter dat je daar plaats vindt.

De meningen die je op internet terugvindt over het museum zijn nogal verdeeld. Hierbij mijn ongezouten mening. 🙂

Het museum is oud, dat kan je niet ontkennen. Toch proberen de eigenaars het museum zo goed mogelijk te onderhouden en zo aangenaam mogelijk voor kinderen te maken. De vitrines met speelgoed van lang en niet zo lang geleden zorgen al voor de nodige “aah’s” en “weet ge nog-s”. Dit afgewisseld met meer actievere hoekjes waar effectief gespeeld kan worden, maakt het leuk voor jong en jonger. Lewis was helemaal in de ban van alle miniatuur treintjes. We kregen hem bijna niet meer verder. Wil je nog wat extra entertainment? Dan kan je aan de kassa de “gezinskoffer” vragen. Deze koffer bevat allerlei extra opdrachtjes om het museumbezoek nog interactiever te maken.

Naast de cafetaria vind je een speelzaal. Terwijl je zelf van een koffie slurpt kunnen de kinderen allerlei spelletjes uitlenen. Ook aan de kleinsten is gedacht met een aparte speelruimte voor hen.

Naast de vaste collectie is er ook telkens een tijdelijke collectie. Helaas hebben we de vorige tijdelijke collectie over lego net gemist. De huidige gaat over 60 jaar Barbie.

Er is ook een beperkte museumshop waar je, hoe kan het ook anders, speelgoed kan kopen. Deze is naar mijn insziens redelijk overbodig.

We zijn een drietal uur binnen geweest en de jongens vermaakten zich prima. Hadden ze mogen kiezen dan waren we nog minstens zo lang gebleven.

Praktisch?

Het museum is open van dinsdag tot zondag, van 10u00 – 17u00.

Volwassenen betalen € 9,80, kinderen € 7,30. Ben je lid van de gezinsbond of heb je een abonnement van Planckendael/zoo of Plopsa, dan kan je van een mooie korting genieten!

Speelgoedmuseum, Nekkerspoelstraat 21, Mechelen.

2 gedachtes over “Speelgoedmuseum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.