Viva Boma!

Yep, ook hier zijn de kinderen fan van heel de franchise. Van de serie tot de strips. Al we hun zouden laten doen keken we heel de zomer niets anders dan De Kampioenen.

Ik had nooit gedacht dat er een vierde film gemaakt zou worden na de derde gezien te hebben. Die derde film was een mooi sluitstuk met Oscar die in Afrika blijft na de liefde gevonden te hebben. En de sprong naar de toekomst waar bijvoorbeeld Ronald de trainer is van de ploeg en de jongste generatie het spelletje op het veld speelt.

Toch kwam die vierde film er. Weer moest de papa het ondergaan. Versta mij niet verkeerd. Als ik no-brain-tv wil kijken kan ik absoluut genieten van wat Kampioenen materiaal. Maar vier films, dat was voor mij nu ook niet nodig. Het verhaal van de film begon dat Boma gestorven was. Al moet ik meteen vermelden dat in de trailer meteen verraden werd dat hij niet echt dood was. Een beetje oplettende kijker had gezien dat hij in een andere scene aanwezig was. Toch jammer. Boma dood dus. Of dat is wat de andere kampioenen denken. Pascale kan moeilijk om met de dood van Balthasar en Doortje krijgt de werklast die normaal naar Ronald geschoven was op zich. Want Ronald had net de fabriek geërfd. Boma en Goedele veinsden dus zijn dood om Ronald wat verantwoordelijkheid te laten krijgen.

Ikzelf was geen fan van het verhaal. In die mate dat ik blij was dat ze het verhaal rond de personages wat hebben verder verteld (bv het huwelijk van Ronald). Want zonder deze toevoeging had ik er maar weinig aan gevonden. De zonen? Die vonden hem geweldig en willen hem opnieuw gaan kijken! Missie alsnog geslaagd zou ik zeggen, want kinderen dat verzet iets in onze economie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.