IMAX met kinderen

Het stond al lang op een lijstje van dingen die ik eens moest doen. IMAX. Welke film anders dan een Star Wars was het beste om het eens te proberen! Een paar dagen ervoor had ik The Rise of Skywalker al eens onder vrienden gezien. Vince was toen ook mee gegaan. William had er minder zin in en ging dus niet mee.

Tot hij dus de vorige Star Wars films begon te kijken. Plots moest hij de nieuwe film gezien hebben! Ik zag mijn kans om eens IMAX te ervaren. We gingen er voor naar Brussel. Daar werd hij in IMAX 3D gespeeld. Toch nog een dimensie extra.

Bij het binnenkomen was ik toch even onder de indruk van het formaat van het scherm! Het is natuurlijk wel een van de grootste van Europa. Waar ik ook onder de indruk van was, was het volume! Tijdens de reclame was het zo luid, dat William zijn oren er voor dicht hield. Hij gaf echt aan dat het te luid stond voor hem. Ik stelde dan ook voor dat als het echt niet ging voor hem, dat we hem wel eens gewoon gingen kijken, niet IMAX dus. Tijdens de films was het geluid gelukkig iets minder bombastisch. Maar toch nog steeds heel luid. Misschien zijn er andere geluidsnormen in het Brusselse gewest t.o.v. in Vlaanderen?

De beleving van de film was absoluut van een ander kaliber dan wanneer je hem gewoon gaat zien. Je zit echt wel meer in de film. Al zal dat zeker anders zijn zonder die 3D bij IMAX. Star Wars verleent zich er ook echt toe natuurlijk. Maar of je dat dan met kinderen moet doen? Ik ben van mening dat je het best niet doet. Het volume is voor de oren van minderjarigen echt niet zo goed. Wij hebben het al doende geleerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.