5 Dagen Boekarest Voor €68/persoon

Wie ons volgt op Instagram heeft het ongetwijfeld gezien. Vorige week zijn we naar Boekarest geweest! Een tweede keer Roemenië na Timisoara in 2016.

Voor wij vluchten zoeken voor een citytrip hebben wij als enige criteria, het moet goedkoop zijn. Want ja, met zeven personen durven de kosten al eens oplopen als je niet oplet waar je overnacht of welk vervoer je kiest. Wij hebben nooit echt een duidelijke voorkeur qua bestemming. Al zijn er altijd wel steden die op ons lijstje staan. Boekarest was er daar één van. In deze blogpost ga ik het hebben over de kosten van de trip. Niet de stad zelf. Dat is voor een latere blogpost.

Voor de vluchten hebben we lang gezocht en dan uiteindelijk bij Wizzair gevonden. We betaalden voor vluchten zonder ruimbagage voor zeven personen €209,86. €29,98/persoon dus. Want ook onze jongste telg heeft ondertussen een eigen zitje nodig. Vorige keer dat we het vliegtuig namen hadden we toch eens bagage bij geboekt. Om dan uiteindelijk alles in kleinere rugzakken te steken op de terugweg omdat het inchecken van de bagage zo traag ging dat we de vlucht zouden missen. Deze keer terug alleen “kleine zak” meegenomen per persoon. We vlogen vanuit Charleroi. Iets wat de prijs kan drukken. Maar het had evengoed vanuit Eindhoven kunnen zijn. Kleine pro-tip voor vluchten met kinderen bij low-cost maatschappijen: laat je niet vangen door te betalen voor de keuze van plaatsten. Ze zullen je doen vrezen dat je kinderen niet bij jou gaan zitten. Maar dat mogen ze dus niet. Je minderjarige kinderen moeten in de buurt van u als ouder zitten. Betaal dus niet voor keuze van plaatsen tenzij je een favoriet plaatsje in het vliegtuig hebt.

Voor het verblijf bij een citytrip zoeken we steeds een appartement. Soms is dat via Airbnb, soms via Booking. Heel af en toe na grondig onderzoek ook via andere websites. Maar dan zijn we toch net dat tikkeltje voorzichtiger. Deze keer vonden we voor onze 4 nachten een basic appartement pal in het oude centrum. Met één aparte slaapkamer, een twee persoons bed en een slaapbank voor twee personen in de woonkamer. Daarnaast nog een eigen keuken en badkamer. We betaalden 1104 Lei. Wat ongeveer een €230 is. Voor dat bedrag zal je niet de grand chique krijgen. Maar de locatie is absoluut top en qua faciliteiten is het meer dan voldoende.

Maar hiermee zijn we alleen nog maar daar en hebben we een slaapplaats. Dat zijn lang niet alle kosten van een citytrip met het vliegtuig. Je moet altijd van die luchthaven in de stad zien te geraken. En in ons geval is een taxi nemen allesbehalve evident. Wij zoeken dan ook altijd standaard de opties van het openbaar vervoer op. Dat is in Boekarest allesbehalve een probleem. De bus van en naar de stad is het duurste OV dat je heel de trip zal gebruiken. Zo’n €2 heen en terug. Maar in godsnaam, koop je ticket ook al voor de terugweg in de luchthaven! In stad zijn er wel ticketbalie’s. Alleen heel weinig en ze verstaan geen woord Engels en helpen je ook niet verder als je met hand en tand probeert uit te leggen dat je tickets naar de luchthaven wil hebben (zelfs niet als je met google translate in het Roemeens de uitleg doet).

Eens in de stad hebben wij alleen de metro gebruikt. Die hebben aparte tickets dan de bussen en trams. Voor een dagpas van de metro betaal je 8 Lei. Dat is zo’n €1,66. We moesten wel voor iedereen behalve Lewis betalen. Twee dagen hebben we hier gebruik van gemaakt. Dat maakt dus €31,92 aan openbaar vervoer. In totaal! In België kost de trein van Brussel naar de kust niet veel minder dan dat!

Wat en hoe duur je eet op reis is een heel persoonlijke keuze. Maak je zelf eten, dan zal die kost niet hoger liggen dan wat je thuis zou uitgegeven hebben (in Roemenië wellicht lager zelfs) . Ga je steeds uiteten, dan kom je in ons geval aan eenzelfde bedrag uit als het vervoer naar Roemenië. Wij hebben iets te veel uitgegeten naar onze zin. Maar hey, geen spijt van. Ook nog niet op de weegschaal gestaan sindsdien 😉

De eindsom van onze trip voor de basiskosten waren dus €209,86 + €229 + €31,92 = €470,78. Een kleine €68/persoon voor 5 dagen Boekarest. Behoorlijk goedkoop toch? Op naar de volgende citytrip!

Een gedachte over “5 Dagen Boekarest Voor €68/persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.