En We Zijn Vertrokken

Daar stonden ze dan, op die bergen vastgeketend. Behalve Gilles dan. Niet toevallig volgens die andere Gilles. Hij had relatief snel door dat hij de andere moest gaan bevrijden. Nog voor de blinddoeken uit gingen zegt Bart tegen Christian dat hij vanuit de hoogte klinkt. Beetje bizar. Misschien omdat hij als mol altijd laag bij de grond of zelfs er in zit? Het zou een hint kunnen zijn. Niet veel later zijn de kandidaten eigenschappen aan het heen en weer roepen. Iets wat redelijk moeizaam gaat. De Mellowcake kan niet juist geplaatst worden. Nochtans bleek de oplossing nadien redelijk simpel bij Jolien te liggen. Waarom maakte ze niet eerder duidelijk dat het haar symbool was?

De hamvraag van de eerste aflevering zal toch zijn, hoeveel zou de mol bieden? Als mol wil je niet opvallen. Dus zou ik zeggen, je kiest als mol voor het middenveld. Anderzijds kan je als mol perfect laag bieden en vertrouwen winnen bij de groep. Er zal toch al veel geld verloren gaan. En er had sowieso al iemand 0 geboden. Christian komt hier toch op mijn radar. Bart, die met zijn 10200 heel hard opvalt gaat de dag nadien zwaar proberen compenseren door de kandidaten één voor één naar het eiland te roeien. Ik denk niet dat een mol dat zou doen. Alhoewel, hiermee kwam de pot nog steeds niet in de plus te staan.

Bij de opdracht op het water zaten Dorien en Christian in een sleutelpositie. Zij konden met enkele foute antwoorden veel saboteren. En fout antwoorden deden ze! Bij Christian was ik hier toch wel wat verrast van. Hij leek me net iemand die toch wat algemene kennis zou hebben. Misschien was het de stress. Maar anderzijds is het een minder opvallende sabotage voor de andere kandidaten. Dan moest er nog aan die bel getrokken worden. Iets waar Salim meer stond te kijken dan helpen zoals Alina al aangaf. Het kan een subtiele sabotage zijn.

Met Gilles hebben we meteen een heel sympathieke kandidaat die afgevallen is. Ik vond het oprecht erg voor hem. Maar zo is het spel zeker? Hij is uiteraard niet de mol. Wie nog zeker niet volgens mij? Dorien. Daar twijfel ik zelfs niet aan. Els ook niet. Veel te afwezig denk ik. Bart is dan weer te aanwezig om mol te zijn naar mijn mening.

Wie is dan wel mijn mol? Ik ga voorlopig voor Christian, Salim en ergens ook Laure.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.