Het Is Een Man

Zoals beloofd kregen we meteen een dilemma rond de kist. Pandora’s Box dus zo bleek zoals wel verwacht was. €2000 voor de groepspot indien niemand in de kist ging kijken. Zou jij je medekandidaten vertrouwen? Ik niet! Postvatten zoals Jolien en Laure maakt jezelf natuurlijk veel minder verdacht. Maar wat doet een mol hier? Ik zou zeggen zoals Bruno aangaf, de andere kandidaten een vals gerust gevoel geven om dan toe te slaan in het midden van de nacht. Als mol wil je toch niet dat anderen te weten komen dat jij die saboteur bent? Op het einde bij het dagboek van de mol gaf de mol aan dat hij heel graag de kist had zien open gedaan worden. Christian stelde eerder in de aflevering dat de kist misschien zal blijven terugkomen totdat iemand ze zou openen. Het zou mooi gemanipuleerd zijn als mol!

Voor de eerste opdracht van de aflevering dachten de makers even de kandidaten fysiek te laten afzien. 1100 treden, minimum! Want het konden er meer worden als Bruno en Alina de foute beslissingen namen en een dosis pech hadden. Tijdens deze opdracht nemen Bruno en Alina nogal rare beslissingen. Zo zetten ze in het begin geen drie kandidaten in, wanneer het risico nog kleiner is. Maar op het einde bij de ballen, zetten ze er dan weer wel drie in, wanneer plaatsgebrek echt wel een boosdoener was. Maar ik denk dat de mol hier niet in dat duo zit. Saboteren zou daar teveel op geluk gebaseerd zijn. Terwijl op de trappen er veel meer invloed is op het verloop van het spel. Zo laat Els net bij die laatste bal de opdracht mislukken. Maar in een dergelijke opdracht blinkt de mol volgens mij uit in het goed uitvoeren van de opdrachten en toch tijd te verliezen. Zo lijkt er geen gebrek aan motivatie en komt er toch geen geld binnen. Christian maakt zichzelf voor mij het meest verdacht hier. Veel tijd verliezen aan het twijfelen bij de hints. Maar wel gemotiveerd proberen overkomen door te benadrukken dat hij niet naar beneden wil.

Als volgende opdracht mochten de kandidaten een huwelijk gaan opsmukken. Ze moesten ingedeeld worden in vier groepjes. Els gaf vooraf aan dat ze op haar eigen huwelijk gezongen heeft. Toch koos ze er niet voor om bij de “special act” ingedeeld te worden. Het bleek niets met zang te maken te hebben, maar dat wist ze niet op voorhand natuurlijk. Tenzij ze de mol is natuurlijk. Els en Christian staan in deze opdracht op de beste positie als mol. Ze kunnen er voor zorgen dat de foute taart gekozen wordt en zelf glazen laten vallen. Ik vond het zeker opvallend dat Christian heel snel was om Els weg te krijgen van de glazen. Of ook om Els het gevoel te geven dat het zeker aan haar lag. Remember Eline drie jaar geleden in het museum! Wanneer het aan de special act was lukte het Jolien en Salim niet om onder de radar te blijven. Vooral Salim viel op door zijn luide optreden.

Vandaag kwam Els absoluut op mijn radar. Ze zat regelmatig in een sleutelpositie en waneer ze daar in zat werd er ook geen geld binnen gehaald. Maar vooral Christian vond ik de grootste mol in deze aflevering. Hij kwam heel gemotiveerd over. Maar deed achteraf bekeken tijd verloren gaan op de trappen en kon Els heel makkelijk manipuleren. Ook bij de kist vond ik het heel verdacht, de manier waarop hij de groep stuurde daarin. Neem daar het dagboek bij en dus puzzel is voor mij gelegd. Maar toch, puur op gevoel zeg ik voorlopig dus dat Christian of Salim de mol is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.