Boekarest: Onze Indruk (deel 1)

Wij gingen voor een prikje naar Boekarest. Maar dat wil niet zeggen dat we geen hoge verwachtingen hadden van Boekarest. BoekaRest, niet Boedapest. Want die vraag kwam steeds als mensen hoorden dat we naar Boekarest geweest waren.

We vlogen vanuit Charleroi naar Roemenië. Zo’n drie uur vliegen. Of toch theoretisch. Uiteindelijk waren we maar een 2:30 in de lucht. We waren voorbereid. Schermen en kleurplaten (potloden en stiften inclusief) om de jongens bezig te houden. En ohja, ook een lolly voor Lewis. Maar eigenlijk ging die vlucht vlot! Geen gezeur, geen echt gehuil. Lewis zeurde wel wat tijdens de landing. We hadden ook oordopjes voorzien voor ons allemaal zodat die druk op de oren wat minder was. Het was niet voor allemaal een groot succes. Maar wel een lichte verbetering.

Met de bus gingen we richting stad. We boekten een appartement via Booking.com. Soms moet je dan afspreken met de eigenaar. Nu niet. De sleutel hing gewoon in een lockbox aan de ingang. Love it! Nooit veel zin in dat contact na de reis van thuis tot daar. Veel betaalde we niet aan ons verblijf. Dus echt hoge verwachtingen hadden we niet. We hadden vooral voor locatie gekozen, niet specifiek voor comfort. De keuken was dus jammer genoeg niet geheel voldoende voor een gezin van ons formaat. Iets meer gaan uiteten dan maar? 😛 Het eerste dat wel deden was wat drinken en snacks halen in de winkel. Een grote supermarkt die open is van 7u in de ochtend tot 01u in de nacht! Kunnen we hier in België alleen maar van dromen! En geen Belgische prijzen vooral. Al gingen we iets te loss in het kopen van snacks en spendeerde toch wat veel centjes.

Wat me al snel opviel in de stad is het aantal barbiers. En vooral de prijzen. Tegen de avond ging ik dan toch maar eens snel mijn hoofd laten scheren (in zoverre daar nog haar staat 😉 ) en mijn baard laten trimmen. Voor de uitgebreide verzorging van hoofd en baard betaalde ik omgerekend een luttele €13,5! Lekker relaxed, die eerste avond van het reisje dus!

Onze eerste volledige dag gingen we (net als alle andere dagen) uit huis ontbijten. Iets wat veel mensen deden blijkbaar. Overal was het lekker druk, al was dat op de weekenddagen veel minder. Stevig aan de dag begonnen, best ook want we gingen er een wandeldagje van maken. Niet veel later zijn we vanuit het appartement vertrokken naar het Parlementspaleis via het Unirii Plein. Op dat plein staan veel fonteinen die blijkbaar in de zomer een mooie choreografie maken. Geen zomer nu, dus lege fonteinen en gewoon een groot plein met een park. Een beetje jammer. Maar het gaf meteen wel mooi weer wat een bombastische stad het is! Van daaruit ga je via de Unirii Boulevard naar het Paleis. Het viel ons meteen op hoeveel mensen er in de weer waren om de boulevard een mooi te laten uitzien. Meerdere groepjes groenwerkers die bezig waren. Eens aan het paleis, dat we niet binnenin bezochten merkte je dat wat er geschreven wordt ook waar is. Dit is een van de grootste gebouwen ter wereld. Vooral wanneer je beseft dat je steeds maar ongeveer 1/4 van het gebouw kan zien wanneer je ervoor staat. We beslisten er rond te gaan wandelen.

Op die weg hoopten we een glimp te kunnen vangen van de nieuwe kathedraal die in aanbouw is op het grondgebied van het Parlementspaleis. Je ziet al wel de omvang van het project, zijnde gigantisch. Er worden ook tonnen geld tegenaan gegooid las ik. Maar als ik een kleine tip mag geven voor de komende jaren. Skip voorlopig de tocht rond het paleis en ga als je met kinderen reist meteen verder naar het Izvor park. Daar is een speeltuintje en is het wat rustiger dan tussen al die auto’s. We gingen daarna langs de Dâmbovița rivier de oude stad in, terug naar het appartement.

In de volgende blogpost vertel ik je hoe we bijna niet eens op de luchthaven geraakten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.