Grellige Mol!

De Mol was De Mol niet geweest als ze bij die eerste opdracht niet de extra dimensie hadden gecreëerd door er een wedstrijd van te maken voor extra informatie. Je zag Gilles De Coster letterlijk genieten wanneer hij die boodschap mocht brengen.

Wanneer ze aankwamen aan de eerste opdracht voor geld besliste beide teams om voor de nadeelkruik te gaan. Bart en Christian hadden zelfs geen oog voor de geldkruiken. Bart ging zelfs naar de geldkruiken mikken omdat het hem niet lukte de nadeelkruik te raken wanneer hij daar op mikte. Wanneer Bart dan toch die nadeelkruik raakte keken hij en Christian wel heel aandachtig naar de reactie van de andere twee. Bij de volgende opdracht, het bouwen van een toren met stenen. Gingen Dorien en Laure duidelijk voor het geld. Ongeveer even snel als Alina en Jolien bouwden ze hun toren. Maar die laatste twee gingen op het einde wel nog snel het nadeel bovenaan leggen. Maar niet snel genoeg. Als mol ga je hier toch niet snel dat geld proberen binnenhalen? Kunnen we Dorien en Laure hier uitsluiten?

Het voordeel, het bekijken van de beelden wanneer de kandidaten te horen kregen dat ze mee op reis mochten is, vind ik toch, niet zo’n sterk voordeel. Je gaat eerder zien wat je wil zien denk ik. Niet wat je moet zien!

In de tweede opdracht van de aflevering had je twee groepen. De groep van de beeldhouwers leken mij in de slechtste positie te zitten voor een mol. Ze hadden alleen invloed op hun gedeelte van de opdracht. De anderen hadden zowel bij het graven als bij de kunstwerken invloed op het eindresultaat. In het algemeen lijkt het me een ondankbare opdracht voor een mol. De groep heeft een grote invloed en kan dus de bovenhand nemen. Desondanks zag ik toch wel wat verdachte dingen. Vooral bij Bart dan. Hij treuzelde bij momenten heel hard en haalde op een bepaald moment zelfs ergens niets naar boven en wist nadien ook niet meer waar dat was. En dan vooral, Jolien die niet echt een grote bijdrage leverde bij het plaatsen van de objecten bij de tijdperken. Terwijl ze toch een opleiding in geschiedenis heeft. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het allemaal weet, maar haar kleine bijdrage was toch opvallend. Al was Laure er als de kippen bij om de groep daar op te wijzen.

Dan kwam er die zenuwslopende opdracht van de Minotaurus. Dorien en Els kozen ervoor om niet het bos in te gaan. Wanneer ze de namen doorkregen via de telefoon heeft Dorien er volgens mij geen enkele correct verstaan. Heel deze opdracht is Bart een sterke kracht geweest. Hij deed het zelf goed die eerste keer in het bos, maar wist ook anderen te sturen. Al leek dat niet de juiste manier. Ze verdienden maar €1000 van de €6000. Ik vond het vooral verdacht hoe Salim in de groep toch bekend staat als sportieveling. En toch kreeg hij zijn hartslag maar niet onder controle waardoor hij zonder puzzelstuk terugkomt. Maar nog verdachter was Jolien. Niet alleen heeft ze de andere kandidaten grellig (;-) ) op de zenuwen gewerkt door ze steeds te onderbreken wanneer ze kalm moesten zijn. Ze was tijdens haar beurt ook al teruggelopen in plaats van het puzzelstuk te halen terwijl ze de Minotaurus nog helemaal niet in het zicht had! Christian wou, wanneer ze hem als kannonenvoer dachten op te offeren dat er meer hartslagen werden ingezet. Raar toch? Dan was er ook nog Alina die wel heel hard treuzelde zonder echt rustig te worden. Daardoor kwam ze niet verder dan tot aan het puzzelstuk. Een mol zou hier buiten beeld zijn hartslag de lucht in jagen denk ik. Ik kijk hier dus vooral naar Salim en Alina.

Mijn hoofdverdachte blijft Christian. Zelfs een mol heeft wel eens een onopvallende dag. Maar Salim blijft zeker ook op mijn radar staan. Op naar de volgende aflevering!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.