Geen Pasvragen Voor De Mol

Bij de makers van de mol dachten ze, “de mensen zijn de Belgische politiek beu.” Laten we volksvertegenwoordigers kiezen tussen onze kandidaten. Vrij snel stelde Dorien voor om te kiezen voor haar omdat ze dan zelf kon bepalen dat ze geen fysieke opdracht zou moeten doen. Het eventuele voordeel dat verbonden is aan de verkiezing verzweeg ze even. Salim en Dorien werden verkozen. Dat bleek uiteindelijk toch kans op veel pasvragen te zijn.

De volksvertegenwoordigers kozen dat Alina, Christian en Laure een muziekopdracht gingen doen en de rest een golfopdracht. Christian was er als de kippen bij om snel een antwoord te kiezen bij die eerste vraag waardoor ze meteen in een verkeerde halte terecht kwamen. Nadien zorgt hij er wel voor dat er geld binnenkomt door zijn goede antwoorden bij de artiesten met Griekse roots en het touwspringen. Terwijl Christian heel ijverig was tijdens de hele opdracht, vond ik Alina en Laure opvallend in hun afwezigheid, tot aan het lokken van toeschouwers. De golfers deden hun job ook. Ze verdienden het maximum van €3000 en waren ruim op tijd. Ik vond vooral de reactie van Jolien raar wanneer er de laatste €1000 verdiend werd. ze deed enthousiast. Maar haar taal sprak anders. Het was ook raar hoe ze bij momenten slechte slagen deed waar het niet zo moeilijk leek te zijn. Misschien was die golfclub op haar hoofd zwaarder dan het vanuit onze zetel lijkt.

De volgende ochtend was het weer aan Salim en Dorien om te kiezen wie er zeer uitgebreid mocht gaan eten. Dorien en Bart waren de gelukkigen. Zij moesten de verkeerde ingrediënten tussen alle gerechten op het (speciaal voor hun gemaakte) menu. Al de calorieën die zij bestelden én opaten moesten de anderen in de fitness er af sporten. Dat deden ze met verve! In het dagboek van de mol werd duidelijk dat de mol zelf vond dat hij/zij het niet goed gedaan had. Dus een sabotage is niet doeltreffend genoeg geweest? Was het Salim die “nog niet aan het zweten” was. Of Alina en Christian die veel tijd aan het verliezen waren om de telefoon actief te krijgen. Bij de eters was vooral Bart verdacht, hij bestelde heel veel. Heeeel veel. Waaronder vooral dingen met veel calorieën. Onder het mom dat de bedragen die ze bestelde mogelijks ook verdiend zouden kunnen worden. Het zou evengoed een mislukte mol actie kunnen zijn.

Nog een dag later beleefden de volksvertegenwoordigers een rustige ochtend. Terwijl zij op het gemak zich klaarmaakten voor de dag, hadden de anderen al een parachutesprong achter de kiezen. Of toch vier van de vijf. Wie dat was moesten Salim en Dorien raden. Voor €4000 ipv €2000 of 10 pasvragen. Een mol gaat hier nooit of te nooit het geld kiezen. Want het is gegarandeerd €2000. Het was voor hun belangrijk te weten te komen wie de sprong niet gemaakt had. Als de anderen de pasvragen te pakken kregen hadden ze een zware achterstand op de andere vijf. Onderhandelen was dus de beste optie. Al was dat niet zonder gevaar, je moet natuurlijk de juiste personen aanspreken. Dat bleken Bart en Christian. Bart was iets leper door op het einde nog snel een voor Salim en Dorien interessanter aanbod voor te stellen. Hij zette Christian daardoor schaakmat. Zou een mol hier nog dergelijke tactieken bedenken? Want die heeft niet veel baat bij meer pasvragen. Wel bij twijfel of verdeeldheid zaaien. Daar was Bart dan weer wel in geslaagd. Als hij de mol blijkt te zijn, dan was dit wel heel slinks!

Er was veel geld verdiend deze aflevering. De mol deed zijn werk niet echt goed dus. Ik ga dus bij mijn hoofdverdachten blijven. Christian en Salim. Waar ik wel iets zekerder van geworden ben is dat het Jolien niet is. Zij reageerde heel fel tegen Bart na de kwestie met de pasvragen. Ik denk een frustratie omdat ze weet dat het haar een plaats in de volgende aflevering kan kosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.