Het Rode Scherm

Hoog bezoek werd aangekondigd aan het begin van de aflevering. Een bv kwam zich als aas voorleggen om gefotografeerd te worden door paparazzi. Nuja, aas? Zo makkelijk werd het nu ook weer niet gemaakt.

Er waren drie verkenners en drie fotografen. Ik zou in eerste instantie denken dat een mol hier fotograaf wil zijn. Je hebt dan uiteindelijk de laatste klik in handen. Al is dat dan maar voor 1/3 van het te winnen bedrag. Maar heb je als verkenner niet meer invloed? Je kan bellen naar de anderen tijdens de opdracht om te beïnvloeden. Iets wat Christian duidelijk deed. Op positieve en negatieve manier. Hij waarschuwde dat een foto van bovenaan bijna onmogelijk was. Maar legde ook de focus op de bezoekers die ook gezocht diende te worden. Iets waar toch beduidend minder geld aan te verdienen was. Ik vind Bart het meest verdacht uit deze opdracht komen. Zijn foto, met tak in beeld, leek mij heel bewust slecht gedaan. Die tak zie je toch al in je zoeker? Hij wist waar de auto stond en kon perfect zichzelf positioneren zodat hij een foto kon nemen zonder iets in de weg. Hij schoof zelfs nog even op vlak voor hij de foto nam. Ook dacht hij even een wel heel agressieve en risicovolle tactiek toe te passen door op twee meter van Willy Sommers te gaan zitten. Dorien en Christian blonken dan weer uit in het inefficiënt gebruik van hun tijd.

Na een duidelijk fijne avond met het bezoek en een optreden van Willy Sommers (de enige manier waarop ik bv’s in De Mol wil overigens 😉 ), was het een dag later tijd om naar een verlaten luchthaven te begeven. De taakverdeling ging wel heel snel, Bart en Christian waren heel snel gekozen om in de verkeerstoren te gaan zitten. Onthoud dat een Mol meestal heel zeker weet in welk deel van een opdracht hij moet/wil zitten. Een opdracht samen het bezoek is als mol toch heel dubbel denk ik. Of je bezoek werkt je tegen omdat hij/zij geld wil binnenhalen. Of je gebruikt je bezoek als excuus waarom je het slecht deed. Als Mol wil je denk ik toch, door een groot bedrag rijden, waardoor mijn theorie vervalt. Daardoor kunnen anderen er niet doorrijden en heb je het zelf in handen of het geld binnengehaald wordt of niet. Looking at you Alina! Niet alleen reed ze door een hoog bedrag. Ze stootte ook een ander hoog bedrag om waardoor dat ook niet gehaald kon worden. Ik ga er ook van uit dat de Mol wist welke bedragen er onder de vraagtekens zaten. Of de mol wist het niet en kreeg het cadeau op een papier in de verkeerstoren. Maar dan moest je wel hopen op je gast om die 50 punten te halen in Crossy Roads zodat je meer middelen had om te manipuleren. Iets wat Christian toch deed. Hij zet zijn twee auto’s voor een lange tijd in noodstop. Een toch wel overdreven maatregel voor de situatie. Samen met Alina vond ik Jolien het meest verdacht in deze opdracht. Dat je even fout schakelt en zo een seconde later in neutraal geraakt kan ik perfect geloven. Maar het duurde wel heel lang eer Jolien de auto in neutraal gezet kreeg. De Mol zag dat het goed was en kon tevreden afscheid nemen van het bezoek.

Verrassend vroeg in de aflevering volgde er al het moment waarop de kandidaten hun vragen over de Mol moesten oplossen. Niet raar zo bleek. Ze kregen maar vijftien vragen en moesten, tijdens de eliminatie, nog een opdracht uitvoeren waardoor de afvaller er voor kon zorgen dat ze nog vijf extra vragen moesten invullen en die zich zo nog kon redden. Ten koste van een andere kandidaat. We konden de reacties van de kandidaten op hun eerste scherm zien. Net zoals de reacties op het nieuws dat ze mochten deelnemen denk ik ook hier dat je weinig uit die reactie kunt halen. Elke kandidaat is hier heel nerveus, zelfs de mol. Een normale reactie is er dus bijna niet mogelijk volgens mij. Je kan meer halen uit het gedrag nadien tijdens de vijf minuten die ze kregen om een pijl te kiezen die afgeschoten moest worden. Bart en Dorien hanteerden dezelfde manier van communiceren, zo gevoelloos mogelijk. Tot het apatische toe. Salim kwam nog het meest naturel over. Alina probeerde zich aan de zijlijn te houden. Wat ook lukte tot Christian haar naam expliciet noemde. De afvaller en de Mol hebben hier een gezamenlijk doel. Er voor zorgen dat de tijd verstreken raakt zonder iemand te kiezen of een foute pijl aanduiden. Als Mol ben je van jezelf zeker dat je een groene pijl bent. Misschien kreeg hij/zij ook door wie het rode scherm kreeg? Wie kreeg hier het rode scherm volgens mij? Ik denk Jolien. De manier waarop ze reageerde toen ze hoorde dat drie andere kandidaten haar pijl wilden afschieten was buiten proportie. Ze begon Christian aan te vallen op een manier die buiten proportie was voor haar doen tot nu toe in het spel. Als Christian hier het rode scherm kreeg of de Mol was, speelde hij het heel slim. Hij gebruikte heel veel tijd en gooide met verschillende namen, iets wat uiteraard voor verwarring zorgt. Alina ging dan weer heel snel akkoord met de stemmen op haar.

Met Salim is één van mijn backups weggevallen. Ik blijf voor Christian gaan. Met Alina als backup. Dorien en Bart blijven voor mij zeker niet de Mol. Jolien ben ik ook redelijk zeker dat ze niet de Mol is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.