Jolien’s Stoelendans?

De aflevering begon met Alina die haar enkel verstuikte. Waar ze er later tijdens de pentathlon opdracht niet veel tot niets last meer van had. Ik vind het raar dat ze dit tonen in de finale montage als dit niet van belang is. Enkele kandidaten vonden het logischerwijs ook verdacht van Alina. Is het een slimme manier van de makers om de verdenkingen van de kijkers naar Alina te verschuiven?

De mol wist dat Salim zou racen tegen de loper die de groep zou vertegenwoordigen. Ik zou dus denken dat de mol zeker geen extra meters zou willen winnen voor hun loper. Het maakt Jolien dus minder verdacht dat ze als enige 5 meter won voor Bart als loper. Anderzijds vond ik dat ze zich niet geheel gaf tijdens haar sprongen. Christian en Alina waren relatief kansloos bij hun discipline. Het was dan aan Bart om te bewijzen dat ze de juiste keuze gemaakt hadden met hem. Op het eerste zicht leek hij vrij simpel te gaan winnen door zijn 5 meter voorsprong. Maar dan viel hij. Een val die voor de mol natuurlijk wel een grote besparing zou zijn! Jolien was de eerste die leek op te merken dat het Salim was die voor de oude Grieken gelopen had. Het gevolg was dat ze al een tijdje geen geld meer binnehalen.

Tijd voor wat Ouzo dachten ze bij de makers! Maar niet zonder een Bob gekozen te hebben, kwestie van verantwoordelijk te mollen. Bart zat in de ideale positie om te mollen. Hij kon de stellingen kiezen. Al zou het opgevallen hebben als hij steeds de foute stellingen gekozen zou hebben. Opvallender was, hoe de groep Alina steeds aan tafel hield terwijl ze amper geld binnen haalde. Jolien gunde haar nochtans die positie precies niet. Kunnen we hieruit verstaan dat zij op Alina zit? Tijdens het spel viel het op hoeveel stellingen geen geld op konden brengen voor Alina en Christian. Iets wat de mol zal weten gok ik? Als de mol aan tafel zat wil hij/zij natuurlijk zo lang mogelijk blijven zitten denk ik dan. Al zou vallen bij de Sirtaki direct opvallen. Christian komt uit deze opdracht op die manier als meest verdachte uit denk ik. Al heeft de mol hier ook voor de groepssfeer gekozen denk ik.

Daarna was er maar één winnaar. Of zo was de boodschap toch! De laatste opdracht was hoedanook tot het laatste moment door de mol te beïnvloeden. Wie er ook voor hem of haar zat. Het veiligste zou natuurlijk zijn dat je zelf als mol de stolpen mag openen. Dan is het altijd bankroet. Anderzijds, als mol wil je misschien tijd genoeg om je voor te bereiden op de confrontatie met een kandidaat. Bart was zo bijvoorbeeld heel snel om te zeggen dat hij bij de kunstopdracht wel zou mislukken. Wat hij ook deed. Maar het meest opvallende was toch (zoals Alina al opmerkte) hoe Jolien vrij snel doorhad wat ze moest doen bij het ijsblok. Het leek alsof ze perfect wist dat er water in het ijsblok ging zitten. Als je denkt dat het ijsblok vol ijs is, dan kies je toch geen hamer? Dan kan je alsnog een half uur zitten kappen tot je erdoor bent. Dan kwamen de stolpen voor Jolien. De manier waarop ze zichzelf laten beetnemen heeft is toch opvallend. De mol zijn of haar opdracht is zo weinig mogelijk geld in de pot laten gaat én niet ontmaskerd worden. De mol zei hier dat hij/zij als doel heeft, “geen verdubbelaar” te vinden onder de stolpen. Maar de mol wil ook niet dat er molboekjes gevonden worden. En liefst ook niet de pasvragen of de hoofdverdachte van Salim. Want dat brengt haar dichter bij een ontmaskering. Jolien vraagt zo aan de mol of hij of zij aan het liegen is. Natuurlijk liegt de mol! Het is dan ook de mol!!

Dan iets wat mij (en zeker niet alleen mij) opgevallen is. Is het gebruik van de stoelen bij de eliminaties. Er zijn in alle afleveringen behalve aflevering 2 en 4 dezelfde stoelen gebruikt. Wanneer deze gebruikt werden ging Jolien steeds op diezelfde stoel met drie gaatjes in de leuning zitten. Die drie gaatjes staan zoals het symbool van de brailleliga voor slechtzienden. Ik wil het niet linken aan de blindheid van de mol. Maar misschien dat er een soort van braille te vinden is inde combinatie van de stoelen.

Omdat van verdachte veranderen zo dicht bij het einde een beetje onnozel is, ga ik het houden bij Christian en Alina. Maar ik neig steeds meer naar Alina dan naar Christian.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.