De Mol Stelt Hier De Vragen!

Toen waren ze plots nog maar met vier! Het 8ste seizoen van De Mol vliegt toch ook weer voorbij net zoals de vorige seizoenen. Gezellig aan de ontbijttafel zittend, dacht Gilles De Coster even een bom te droppen met een Spartathlon van een kleine 250km. Een geluk voor Jolien en Bart, die zich kandidaat stelde voor dat te horen, betrof het “maar” 17km.

Terwijl Bart en Jolien begonnen aan hun sportieve opdracht, gingen Christian en Alina er dan weer een sport van maken om zoveel mogelijk producten in hun kleren naar buiten te smokkelen uit de supermarkt. Van Christian weten we onder dat hij de Mol niet is. Alina deed tijdens heel deze opdracht weinig verdachts. Die andere twee was een ander verhaal. Ergens onderweg tijdens hun Spartathlon moesten ze een boodschap meenemen en die zeker niet zelf al bekijken. Toch deden ze dit! Hierdoor werden er op het einde van de opdracht 40 in plaats van 20 pijlen naar Alina en Christian afgevuurd. Die toch elk €2000 waard waren. Bart gaf snel aan Alina niet te gaan beschermen zo dus eigenlijk al €2000 op te geven. De twee atleten waren nog op tijd bij Alina en Christian. Maar de bescherming die Jolien poogde te bieden stelde niet veel voor. Onder het mom dat haar armen het niet aankonden. Beetje verdacht toch?

Nog snel voor ze aan de volgende opdracht begonnen, had Jolien het voordeel gewonnen om vragen te mogen stellen aan de andere kandidaten. Als Mol zou het toch handig geweest zijn om vlak daarvoor een hele teen look naar binnen te spelen en zo de kandidaten uit hun concentratie te halen in die doos. Haar focus, op het kapsel van Alina en Christian na het diner in de vorige aflevering vond ik een redelijk zwakke vraagstelling om tot de Mol te geraken. Alleen bij Bart ging ze heel fel door.

Bij de volgende opdracht kon één kandidaat naar de volgende aflevering sporen. Er was een vrijstelling of geld te winnen. Als Mol probeer je er voor te zorgen dat er geen geld binnenkomt en ook dat je zeker niet als eerste uit de trein stapt, zo kan je zien wat er al weg is bij de koffers. Je hebt er dan ook al baat bij dat de kandidaten zo weinig mogelijk info hebben. Jolien begon meteen door te liegen over de inhoud van haar koffer. De trend was meteen gezet. Christian deed hetzelfde en Bart merkte op dat iemand anders gelogen had en loog dan ook. Al viel hij bij Jolien snel door de mand door zijn slechte beschrijving van de vrijstelling. Wanneer ze een tip konden bekomen was het opvallend hoe Jolien Alina probeerde te vertragen door zelf trager te lopen. Al zou ik kunnen geloven dat de 17km van de dag ervoor nog in de benen zat. Uiteindelijk ging Jolien als laatste uit de trein en koos als enige voor een vrijstelling. Geen extra geld in de pot. En als ze de mol is, er ook voor gezorgd dat geen kandidaat een voordeel heeft op een andere.

En dan het belangrijkste moment van heel de aflevering volgens mij, Jolien die tegen Christian zei, “Ik stel hier de vragen, Christian”. Wat hoedanook een duidelijke verwijzing is naar de eerste aflevering, waar de Mol tegen Laure zei, “Jij stelt hier niet de vragen, Laure”. Dit deed zoveel alarmbellen afgaan in mijn hoofd dat ik het geweer van schouder verander en vol voor Jolien als Mol ga! Komt daarbij dat de enige andere keer in het seizoen dat een kandidaat bewust met de Mol kon praten, was dat met Jolien tijdens het diner en zij kon toevallig genoeg zoveel vragen stellen als ze kon blijkbaar. Mijn eindpronostiek is dus: Jolien is de Mol! Bart zal de winnaar zijn! Al gun ik het Alina evenzeer!

Een gedachte over “De Mol Stelt Hier De Vragen!

  1. Ik weet al sinds aflevering 1 dat Bart de Mol want hij weet alles. Bart zei geblinddoekt tegen Christian “volgens mij ben jij groot” en bij elke aflevering zag ik duidelijk hoe hij mol’t. Alina gaat het winnen want zij verdenkt al lang Bart, want Jolien verdenkte Christian q

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.