iTunes Filmtips

Wij hebben nu al een tijdje een Apple TV in huis. Je kan dat ding gebruiken voor Netflix, Prime Video of noem maar op. Maar wat soms vergeten wordt is dat je ook films kan kopen op iTunes. Op recente Samsung TV’s heb je zelfs ook een Apple TV app waarmee je deze kan kopen en bekijken. Een nieuwe titel kost in de meeste gevallen €16,99. Wat ik zelf toch wat veel vind. Een zeldzame keer zal je een recente toptitel vinden aan €9,99-€13,99.

Ik ga proberen elke week een tip te geven. Een (naar mijn bescheiden mening) goede titel aan een goede prijs. Mijn bedoeling is, nooit een film aan te prijzen die meer dan €7,99 kost. Ik word overigens niet gesponsord door Apple of eender welke uitgever van films. Door de handigheid van geen schijfjes nodig te hebben en in de meeste gevallen zelfs een hogere beeldkwaliteit te krijgen ben ik gewoon fan van het systeem. Door de lockdown is onze bibliotheek trouwens toch ook wat aangedikt.

Met welke film ik start?

Ik zag de film ondertussen al enkele keren en ben telkens verbaasd van hoe je meegetrokken wordt in de film. Alles draait rond het verhaal van Roco Granata. Hoe hij op jonge leeftijd van het arme Italië verhuisde naar België omdat zijn vader hier in de mijnen kwam werken. Je zal van de ene emotie naar de andere gaan, van boos naar euforisch tot ontroering en zelfs een plaatsvervangende trots. Zeker de moeite waard om bij in je bibliotheek te zetten!

Belangrijk om weten is dat de prijzen op iTunes redelijk hard fluctueren. Hou er dus rekening mee dat de prijs die hier aangeduid staat, morgen evengoed niet meer van tel is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.