4 Dagen Wenen voor €59/persoon

Zoals ik voor (bijna) al onze citytrips doe, schrijf ik een blogpost over de kosten die gemaakt waren. Voornamelijk dan het vervoer ernaar en het verblijf. Maar ook enkele kosten waar je niet omheen kan. Zoals vervoer tussen luchthaven en stad bijvoorbeeld. In tegenstelling tot onze vorige citytrip naar Rome, gingen we nu wel met het hele gezin.

De keuze van Wenen was er eigenlijk een gekomen uit opportunisme. We vonden de vluchten goedkoop bij Wizzair. En zijn zo verder gaan zoeken naar verblijf. Wenen stond niet zozeer op onze lijstje van Steden dat we moesten bezocht hebben in ons leven, maar tegen een hoofdstad zeggen we zelden neen als de vluchten goedkoop zijn en we plannen voor een vakantie zoeken. Vliegtickets voor ons alle zeven vond ik voor een totaal van €139,86. Zoals steeds zouden we vliegen zonder ruimbagage en zonder andere extras. De vluchturen waren meer dan ok. Het was wel vliegen vanuit Charleroi en dus wat verder rijden.

Ons verblijf hadden we eerst gevonden op Booking.com. Een appartement aan zo’n €270. Het was maar tot twee weken op voorhand gratis te annuleren. En met de verkeerslichtmethode van onze overheid was het risico te groot dat in die tussentijd Wenen rood zou komen te staan en we ons geld kwijt zouden zijn. Dus gingen we naar iets anders op zoek. Ik ging al uit van iets duurder omdat we zochten naar iets dat tot het laatste moment geannuleerd kon worden. Maar ik vond iets goedkoper! Na wat zoeken kwam ik uit op een van de “Meininger Hotels” in de stad. Zij geven een mooie korting als je met kinderen verblijft! We boekten een kamer van vijf personen en één van twee personen. Zo kwam ik uit op €258. Dit hotel mocht ik annuleren tot op het allerlaatste moment, 18u op de dag van aankomst. Wat toch wel een geruster gevoel gaf.

Zoals steeds moesten we van de luchthaven in de stad zien te geraken. En hoewel stappen gezond is, lijkt me die 25km niet erg idyllisch. Dus namen we de trein. Door corona reed de cityexpress niet. Echt erg vonden we dat niet. Want deze was duurder en kwam op een minder handig station aan voor ons. Nu betaalden we €8,6 enkel. Dus €17,4 voor de trein. Net als in Rome besloten we geen metro te nemen omwille van heel de coronacrisis, meteen ook geen extra kost dus.

Vluchten, verblijf en vervoer maken dus: 139,84+258+17,4= €415,24 of €59,32/persoon!

Ter plaatse maakten we zeer weinig kosten voor cultuur. Mede door het feit dat zeer veel musea en kastelen gesloten waren door de crisis. Eten was er dan weer wel duur. We bestelden net als in Rome eten dat aan ons hotel geleverd werd om druktes te vermijden. Wij hadden ook onze nodige koffie nodig door de kinderen die energie teveel hadden elke avond. Met de kinderen komt er ook al eens een Mcdonald’s tussen, wat de prijs al wat drukt. We kwamen uit op een €200 voor het eten.

Veel goedkoper dan dit denk ik niet dat we kunnen gaan voor een citytrip van vier dagen. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet ga proberen, zonder in te boeten aan comfort natuurlijk ;-).

2 gedachtes over “4 Dagen Wenen voor €59/persoon

  1. Fijn voor jullie (portemonnee) natuurlijk die goedkope vliegtickets. Maar natuurlijk ook volkomen van de figuurlijke pot gerukt (Sorry voor mijn woorden) als je bedenkt dat de trein Brussel – Milaan (retour) ongeveer 400 euro kost per persoon. Dat zal dus voor Rome of Wenen wel vergelijkbaar zijn. Onbegrijpelijke verschillen – super oneerlijke concurrentie – steun voor vliegmaatschappijen / geen btw etc … dure treinkaartjes.
    Nogmaals … het is jullie gegund, begrijp me niet verkeerd.

    Geliked door 1 persoon

    1. Wij zijn er ons van bewust dat die prijzen scheefgetrokken zijn door ondersteuning van de sector. En moesten de treinen zoveel ondersteuning krijgen, dan namen we wellicht de trein. Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen een stukje van de wereld zien (zal je al wel gemerkt hebben aan het feit dat op één reisje na alle kinderen altijd meegingen) en dan kijk je natuurlijk ook naar de prijzen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.