iTunes Filmtips

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe tip!

Deze week ga ik weer voor een Vlaamse film. Groenten Uit Balen is een film die er voor zorgde dat ik toch wat meer ging opzoeken over de industriële geschiedenis van ons land. En dan vooral hoe vroeger er toch zo’n grote verschillen waren tussen de regio’s. Hou je van een Kempisch dialect, dan ga je in deze film zeker aan je trekken komen. Hij speelt zich dan ook af in Balen. Dat is dus die plaats bij Mol en niet Baal bij Tremelo waar die twee bekende ex-veldrijders vandaan komen. Ook geweldig om zien is hoe een Koen De Bouw een rol speelt waar hij een kempenaar is die denkt dat hij mooi algemeen Nederlands spreekt. Maar uiteraard de Kempische tong zo hard bovenkomt dat het grappig wordt. Deze film heeft een cast die op Vlaams niveau toch wel straf is. Door grote namen als Koen De Bouw en Lukas Van den Eynde zou je bijna vergeten dat een Bart Hollanders hier pre-Callboys een straffe prestatie neerzet. Maar ook de rol van Herwig Ilegems wordt op een geweldige manier gespeeld. Voor €4,99 zal je je deze aankoop zeker niet beklagen!

Belangrijk om weten is dat de prijzen op iTunes redelijk hard fluctueren. Hou er dus rekening mee dat de prijs die hier aangeduid staat, morgen evengoed niet meer van tel is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.