3 Dagen Brussel voor €25/persoon

Het was misschien niet met het vliegtuig, maar zeker ook waard om te bekijken wat het kost. Omdat parking duurder zou uitkomen dan de drie treintickets die we moeten kopen, zijn we uiteraard voor de trein gegaan. Was het nu zo dat er meerdere van onze zonen betalend moesten rijden, dan was de parking van het hotel wellicht gunstiger uitgekomen.

Nu namen we dus de trein vanuit Heist-op-den-Berg naar Brussel. Gratis parkeren aan het station daar en dus ook mooi meegenomen. We zijn met iedereen van het gezin meegegaan op dit tripje. Maar alleen onze oudste zoon is 12+. Dus was het heen en terug €52,2 voor de trein. De wandeling van het (centraal) station namen we er graag bij.

Voor het hotel zaten we net als onze vorig tripje vorige week in het Meininger Hotel. Specifiek Het “MEININGER Hotel Bruxelles City Center”. We boekten er een grote kamer met een tweepersoonsbed en vier stapelbedden. Lewis slaapt op reis toch nog steeds tussen ons. Dus meer dan genoeg. Twee nachten boeken wil ook zeggen maar één volledige dag, dus namen we er meteen bij de boeking een late check-out bij. Drie uur later uitchecken koste ons €15. In totaal was het hotel €118.

Net zoals in de vorige prijsanalyses die ik maakte van citytrips, ga ik hier de basisprijs hanteren op vervoer naar en van de bestemming plus het verblijf. 52,2+118= €170,2 en dat maakt ongeveer €25/persoon.

Jammer genoeg waren dat niet de enige kosten die we maakten. Door het warme weer is er naar onze gewoonte zeer veel geld naar water en frisdrank gegaan. En dan moesten we nog eten ook! We probeerden de kosten nog enigszins te drukken door bijvoorbeeld via Too Good To Go Balls & Glory te bestellen. Maar jammer genoeg zal de kost van eten en drinken de €200 benaderd hebben.

Uiteindelijk hebben we toch voor weinig geld onze hoofdstad getoond aan onze kinderen en zelf ook eens vanuit het standpunt van toerist Brussel leren kennen!

Een gedachte over “3 Dagen Brussel voor €25/persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.