Citytrippen in onze hoofdstad

Midden augustus, we waren net terug van twee tripjes naar Wenen en Rome. Maar de honger om nog een citytripje te doen was nog niet gestild. Naar het buitenland was jammer genoeg op dat moment niet zo evident meer door de gestegen corona cijfers. Dus gingen we twee nachtjes Brussel doen!

We vonden een fair geprijsd hotel op de rand van Molenbeek en Brussel aan het kanaal. Er waren kamers voor zes personen, wat voldoet voor ons. We zijn dan wel met zeven, Lewis wil toch altijd bij ons slapen. De locatie zat goed, op wandelafstand van veel bezienswaardigheden. En op wandelafstand van openbaar vervoer. Als vervoersmiddel namen we de trein. In principe konden we de metro nemen vanuit het treinstation om wat dichter bij het hotel uit te komen, maar we wandelden, zo zagen we al meer van de stad. Voor de jongens was het de eerste keer in onze hoofdstad. En dat zagen we aan de reactie op alle gebouwen die we op dat korte stuk tegenkwamen. Voor hun was het alsof ze in het buitenland waren. Ze zijn het dan ook gewend dat wanneer we in een grote stad zijn, dat bijna altijd in het buitenland is.

We zouden onszelf niet geweest zijn als we niet een speeltuin op de eerste avond gezocht hadden. Het werd het recent aangelegde Ninoofsepoort Park. Ook al is het vlak bij drukke wegen. Door de plaatsing van de speeltuin tegen de achterzijde van het parkje te zetten is het voor ouders comfortabel vertoeven met dan ook nog eens het zicht in de verte door het kanaal voor je te hebben! Blij dat we de mooie kant van Molenbeek hier met de jongens meegaven en niet die van journaals en kranten van rellen en andere slechte berichten. We combineerden het met een striproute. Online vind je meerdere routes waar je een heel deel van de muurschilderingen van Belgische (en soms ook buitenlandse) strips kan vinden. Na onze al stevige aantal kilometers met de jongens voor een halve dag stappen, hadden we toch honger. Snel eten was dus wat we zochten. Maar dat hadden we misschien beter niet gedaan. Ik ging snel wat taco’s en hapjes halen in de O’tacos in Molenbeek. Dat was niet bepaald een succes te noemen, geen van de jongens vond de kaashapjes lekker en de taco’s werden na een hap teruggelegd. Zelfs Taco Bell kan je een Mexicaans restaurant noemen na deze ervaring 😛 .

Ons voornemen was net zoals in Rome en Wenen zo weinig mogelijk openbaar vervoer te nemen. Maar te laat opstaan en afgesproken te hebben voor lunch met een van onze beste vrienden zorgde ervoor dat we niet veel andere keuze hadden dan, na tot aan het beursgebouw te stappen de metro verder te nemen naar halte Naamsepoort. Met dan het plan van daaruit terug te stappen en via enkele bezienswaardigheden te gaan. Een niet zo gezonde maaltijd later vertrokken we zo via het koningsplein naar het Koninklijk Paleis. Als we dan toch daar waren, konden we snel even naar de Wetstraat naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers gaan. Op dat moment was het reces en dus geen vergaderingen. Een bezoek binnen was dus van niet veel nut. We gingen dan even het groen opzoeken en wandelen richting de Kruidtuin van Brussel. Die bleek ook al dicht te zijn als gevolg van coronamaatregelen.

Vince wou op zoek naar een souvenir en dus gingen we langs de Nieuwstraat naar de Muntschouwburg. Over de Nieuwstraat wandelen moet zeker tien jaar geleden zijn voor mezelf! Winkels blijven winkels natuurlijk. Het was warm die dag, dus zochten we een plek waar we betaalbaar drinken konden kopen. De Hema was zowat recht over de Munt. Dus daar even enkele bio limonades gekocht (zo hip van ons seg! 😛 ). Op het plein bleken enkele fonteintjes te staan die voor de kinderen niet te weerstaan waren bij zo’n 30 graden. Geef ze eens ongelijk! We waren nu toch in de buurt van Jeanneke en Manneken pis, dus gingen we daar eens de toerist uithangen. Jeanneke was toch een beetje triest om zien hoe ze achter een soort van tralies zit terwijl Manneken pis daar op zijn altaar staat te pronken. Met een wafel in de hand gingen we verder op onze route in full-tourist mode. Het werd al wat later dus gingen we nog wat muurschilderingen van strips opzoeken. En alsof die bio limonade nog niet hipster genoeg was, haalden we onderweg naar het hotel nog een portie halloumi frieten! Super lekker, maar super zwaar op de maag vallend ook!

Nog wat later op de avond had ik afgesproken met een vriend om te joggen door de stad. Ik ken geen betere manier om veel van een stad te zien dan erdoor te joggen. Na een klein uurtje gelopen te hebben, had ik langs Tour & Taxis, de Basiliek van Koekelberg en een mooi deel van Molenbeek gelopen. De de regendruppels tegen het einde van de run waren welgekomen! 28.000 stappen was het totaal van de dag!

Dan kwam onze laatste dag. Verder dan wat door de stad wandelen en een terrasje doen zijn we niet gekomen, de zin ontbrak bij de jongens. Ik kan je verzekeren zo vijf jongens meezeulen was er een beetje te veel aan na anderhalve week van heel veel stappen en verkennen. Dus trokken we richting station en terug naar huis! We hebben een mooi deel van de hoofdstad aan onze kinderen getoond, die duidelijk verrast waren dat er een grotere stad dan Antwerpen in ons land is (jaja, ik weet dat puur stad Brussel minder inwoners heeft dan Antwerpen, maar Brussel ademt meer wereldstad en is met alle gemeenten wel groter).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.