Wandelen op een nietszeggende zaterdag

Ken je dat, een zaterdag met minder plannen dan je op voorhand had gedacht waardoor de namiddag plots vrij is? Wij hadden het vandaag voor, door het nieuwe hobby schema van de jongens wisten we een tijdje geleden nog niet precies hoe onze zaterdag er uit ging zien. Heel onze namiddag plots vrij dus!

Direct hadden we veel plannen om naar 1000 en 1 winkels te gaan. Of zelfs naar Nederland te gaan. Ja juist, corona! En dus misschien beter niet naar Nederland gaan? Misschien toch maar iets anders. Want waarom weer die drukte opzoeken door op een zaterdag naar de winkel te gaan. Dus zochten we een andere optie. Een wandeling dan maar!

We hadden al vaker gehoord van de wandelingen van Natuurpunt. Maar eerlijk, nog nooit gedaan! Nochtans wandelen we graag. Na wat korte research werd het wandelen aan het rivierengebied Mechels Broek. Er waren veel opties van wandelroutes. Van 2km tot ruim 10km. De kortste route is wat kort voor ons en de langste wat lang door het risico dat Lewis gedragen zou willen worden heel de route. Het werd de A.S. Adventure route van 5,4km. Vanaf het startpunt viel het eerste stuk van zo’n kilometer een beetje tegen omdat er (ondanks verkeersbord voor plaatselijk verkeer) auto’s voorbijkwamen op een toch wel smal wegje. Maar eens je het gedeelte van de route hebt dat van de rijweg weg gaat, is het een heel aangename route. Tussen de weides en door de bossen. Naast het water en met wat dieren die vrij op hun gebied rondlopen. Een heel deel is zelfs niet toegankelijk voor fietsers waardoor het ideaal is om te wandelen met de kinderen. De twee hangbruggetjes op de route waren dan weer leuk voor de jongens. Voor Vicky iets minder 😛 .

Een anderhalf uur wandelden we over de route, grotendeels met Lewis in de nek. Weer een stappendoel gehaald die dag EN geen geld opgedaan! Hadden we geweten dat er zo’n mooi domein zo dicht bij ons was, we waren er al meer gaan wandelen. Ik durf bijna niet zeggen dat we er al enkele tientallen keren voorbijreden en ik zelfs een deel van het parcours gelopen had tijdens een Dwars door Mechelen loopevent. Woops.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.