Soul

Als wij niet naar de bioscoop kunnen, dan halen we de bioscoop maar naar ons zeker? Soul was een film die ik grote op het grote doek gezien had. Muziek leek me door de trailer en titel een belangrijk aspect te worden van de film en dan is de bioscoop toch de beste optie. In landen waar Disney+ beschikbaar is hebben ze de film dan maar op de mensen afgestuurd op hun eigen platform op kerstdag.

Het verhaal gaat eigenlijk over een man die Joe Gardner heet. Hij is gepassioneerd door muziek, Jazz om precies te zijn. Zelf speelt hij piano en zou hij er alles voor doen om daar zijn beroep van te maken. Een beetje door toeval komt hij aan een auditie bij een Jazz legende die een pianist zoekt. Tijdens zijn auditie geraakt hij “in the zone” en maakt een geweldige indruk. Wanneer hij helemaal euforisch vertrekt valt hij per ongeluk in een rioolput. Hier begint het verhaal echt! Een verhaal dat je aan het denken zal zetten. Over geluk, over levensdoelen, zelfs over je gehele bestaan.

“Met zo’n zware levensvraagstukken zal het wel geen film zijn voor kinderen zeker?”
Wel, dat dacht ik dus ook. Wij hebben de film op kerstdag laat op de avond in het Engels gekeken. En de voormiddag erop in het Nederlands. Stuk voor stuk waren ze de hele film geïnteresseerd aan het kijken. Lewis vond hem grappig. Jake en Matthew hadden al een paar vragen rond het leven. En William en Vince konden al echt mee praten over de zin van het leven en opvattingen in het leven.

Voor ons was de film een groot succes en zelfs de moeite om mensen Disney+ voor aan te raden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.