Bricks in the City

Een tijdje geleden zijn we voor het eerst met onze gratis treintickets ergens naartoe geweest. Vanuit Heist-op-den-Berg reden we naar Antwerpen! Ons doel van deze treinrit? De tentoonstelling “Bricks in the City” in de handelsbeursgebouwen. Een expositie van verschillende Lego bouwwerken met verschillende thema’s.”Een Lego tentoonstelling, dat is wel leuk voor de jongens!” Is wat iemand zei. Euhm, deze deden we nochtans minstens even veel voor onszelf hoor! Wij kijken al uit naar een mogelijke Legoland locatie in België. Maar voor nu, moeten we het met Bricks in the City doen.

Dat klinkt negatiever dan het is. Want, indrukwekkend is het wel! Bij binnenkomst in het (trouwens heel mooi) gebouw, stonden er meteen de grootste bouwwerken. Met grootste bedoel ik dan in aantal stukjes, tot wel meer dan een miljoen! Dat wil niet zeggen dat de “kleinere” bouwwerken minder wauw gevoel hadden. Integendeel, de meer kunstzinnige stukken waren best wel indrukwekkend. Soms waren het bekende kunstwerken nagemaakt, soms een buste van een bekend persoon. De ene al wat meer geslaagd dan de andere. Maar het leukste vond ik zelf de bouwwerken met een illusie ingebouwd. Waar je een heel ander onderwerp te zien kreeg door het van een andere hoek te bekijken.

Achteraf bekeken hadden we Bricks in the City evengoed zonder kinderen kunnen doen. Zij vonden het heel mooi wat er allemaal gemaakt was, maar heel het kunst gedeelte ging een beetje aan hun voorbij. Al waren er zeker genoeg ooh’s en aah’s van hun kant. De jongens vonden het wel vooral fijn dat er een zoektocht was. Tussenin alle bouwwerken kun je acht groene dino’s vinden. Met uitzondering van één, een witte. Vooral voor die laatste moest je je ogen goed openhouden.

Nog tot 18 april kan je Bricks in the City bezoeken in Antwerpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.