De Mol 2021

Straks is het weer zo ver! De Mol! Het enige tv programma dat me echt psyched kan krijgen. Al bij de voorstelling van de kandidaten kijk ik keihard uit naar de eerste aflevering. Een hoofdverdachte aanduiden met zo weinig info is natuurlijk niet meer dan giswerk. Al gaven ze dit jaar wel een klein schatje aan info door de filmpjes te laten zien hoe de kandidaten reageerde op het feit dat ze mee mochten gaan op reis.

De andere manier waarop je al een mol kan aanduiden is op basis van de uitstraling. Ik probeer vooraf vooral te kijken naar wie het niet is. Ik kan niet zeggen dat het een goede tactiek is. Mijn verleden als mollenjager is niet zo succesvol geweest 😛 . Al zat ik er nooit naast als het neerkomt op vroege afvallers. Als niet-mollen ga ik op dit moment voor de ouderdomsdeken van de groep, Philip (docent) en Samina (flamencolerares). Zij zijn zeker niet de mol voor mij. Hun houding tijdens de beelden die we al te zien kregen was zo naturel dat ik hun mol capaciteiten meteen in twijfel trek.

Normaal zou ik een eerste afvaller noemen. Maar dat is misschien wat riskant. Dat oranje scherm weet je wel. Heel benieuwd hoe dat zal lopen. Ik verwacht moeilijke momenten voor de deelnemers. Stel je voor, je bent helemaal door de selecties van De Mol, je bent door het dolle heen. Je leeft in alle spanning toe naar het begin van je avontuur. En dan, na de eerste opdracht mag je al beschikken. Ik zou de tranen niet kunnen bedwingen denk ik. Als ik dan toch een eerste afvaller moet aanduiden, dan gok ik op Lennart. Ik heb niet tegen hem, integendeel zelfs, hij lijkt me een heel toffe peer. Puur gokje natuurlijk.

Mijn mollen? Ik heb de gewoonte er drie mogelijke aan te duiden in het begin van het seizoen. Ik durf ook nooit echt iemand aanduiden, omdat het zo’n giswerk is natuurlijk. Maar dit is het eerste jaar dat ik “redelijk” overtuigd ben van mijn mol. Katrien (vaatchirurg) is mijn mol! Tijdens de voorstelling werd ze een beetje als een ‘braveke’ naar buiten gebracht vind ik. Maar ik denk dat een vaatchirurg zeker ook een ander kantje moet hebben dat heel direct is. Dat maakt van haar een goede mol kandidaat denk ik. Voor de volledigheid ga ik nog twee namen noemen, die ook een goede mol zouden kunnen zijn. Jens (schrijnwerker) lijkt me een sociaal heel vaardig persoon. Meteen een meer dan handige skill als mol. En tot slot Jasmien (advocate). Een advocate in de mol blijft toch steeds een beetje een persoon om in het oog te houden. En hoewel er al andere advocaten in De Mol hebben gezeten die dus niet de mol waren staat zij ook op mijn lijstje.

En nu vooral hopen op een aflevering vol mindfucks en zotte opdrachten (al twijfel ik hier niet aan afgaande op de beelden die we te zien kregen van de eerste opdracht). Valt mijn hoofdverdachte meteen uit het spel vanavond, jammer. Maar eerlijk, is dat niet net het leukste aan heel het programma. Misleiding waar je ook vol in loopt!

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Play4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.