Geen afvaller en toch ook wel

Bam! Wat een binnenkomer van Gilles. De kandidaten meteen met de neus op de feiten. Niemand was zeker van zijn/haar plaats. Zelfs de Mol niet zo blijkt. Je eigen plaats in het spel verdedigen en als groep ook nog eens €5000 winnen. Alleen dat laatste zal voor de Mol een pijnlijke bijkomstigheid geweest zijn.

Een belangrijke vraag die we ons bij die eerste opdracht kunnen stellen is, kreeg de reservemol ook inside info over deze opdracht. Zoals bv de code van het slot. Of het feit dat de kandidaten niet veel kogels hadden. De vragen voor de pijlen waren niet meteen een binnenkopper voor de kandidaten. Dat of ze deden weinig moeite om zichzelf verdacht te maken. Iets wat een mol dus net niet zou doen denk ik dan omwille van de situatie van de onzekere positie van de mol. Philip en Dami gingen niet zo gestructureerd te werk. Of eerder gezegd, met weinig tactiek. Gewoon mikken en schieten was het ‘plan’. Vooral in de laatste linie werd er heel gefocust te werk gegaan. Al was dat niet meteen dankzij Lennart. Die zijn kogels er al meteen zou doorgejaagd hebben als het van hem afhing. Dat ze werden lastig gevallen door het duo Philip en Dami hielp ook weer niet. Vooral verdacht van die laatste, want zij zou nog meer gestoord hebben als ze kon. Uiteindelijk kwam er dan toch een van de gemaskerde kandidaten in die auto terecht. De laatste die vertrok uit de gracht. Misschien gewacht tot de kogels op waren? Wat ik vooral kon denken op dat moment? Hoe Noah met zijn vuile kleren in die wagen stapte 🙈. Het gevolg was dat we Jens het spel al zagen verlaten. Dikke brute pech, zoals Gilles zei. De snelste exit uit het spel ooit was een feit.

Toen was het tijd om te gaan knuffelen. Bij de ene met wat meer plezier dan bij de andere. Looking at you Sven! Ik moet eerlijk zijn, die briefjes met thema’s vinden op die klokken was iets waar ik zelf moeite mee gehad had. Dus heel gemakkelijk om te mollen als mol. Niemand gaat je echt raar aankijken als je er geen kon vinden. Maar toch. De ene kandidaat leek al wat meer moeite te doen dan de andere. De focus ligt hier eerder op de info die gegeven werd. Zo herhaalt een Katrien de naam Parasaurolophus, maar weet ze het toch niet meer bij de vraag. Dat er zo weinig verdient werd bij deze opdracht toont aan dat er ook veel mis kon gaan. Ideaal voor een mol dus. Toch even vermelden dat er een theorie is die bestaat bij mollenjagers, dat de mol er vooral als de kippen bij is wanneer er weinig te verdienen valt of verdient is. Wie was er als enige toch wel opvallend blij met de opbrengst van de opdracht, onze knuffelliefhebber Sven.

Voor de mensen die ook Wie is de Mol kijken op NPO1. Toen Gilles begon over de namen die in het kasteel liggen en hoe die ervoor kunnen zorgen dat er niemand afvalt, voor die mensen moet het toch een beetje deja Vu geweest zijn. Als mol wil je geen geld in de pot zien komen. Dus liefst ook geen namen gevonden zien worden. Hier toonde vooral Jasmien zich verdacht. Over de dino kijken terwijl ze hem bijna op haar neus krijgt. En dan wanneer anderen hem vinden, “ah fuck” roepen. Toch raar. Ook wel een mogelijke tip die naar Jasmien kan wijzen is trouwens haar boekje. Zij nam het oranje boekje. Oranje was het nogal opvallende thema van dit seizoen in de reclame vooraf. Misschien toch iets om te onthouden!

Wie is mijn mol? En wie absoluut niet? Ik ga beginnen met wie absoluut niet. Samina en Philip ab-so-luut niet. Philip is daar duidelijk om zich te amuseren. En Samina eigenlijk ook. Maar zij doet toch al een beetje meer moeite. Maar als het van mij afhangt mag Philip nog lang meedoen, wat een crème van een vent is dat! Mijn mol, dat is moeilijker. Ik ga voorlopig bij mijn eerste gedacht blijven en Katrien zeggen. Met als back-ups Jasmien en Lennart.

Alle beelden zijn eigendom van Play4

2 gedachtes over “Geen afvaller en toch ook wel

  1. Katrien is bij mij ook blijven hangen.
    En Noah is totaal niet verdacht bij mij, ondanks het filmpje op het einde om twijfel te zaaien. Want als Noah de mol is, was Jens dat ook. En die werd ook helemaal niet verdacht door mij. Niet dat dat een garantie is trouwens :p Ik kan normaal wel goed de afvallers gokken.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik volg je eigenlijk volledig omtrent Noah. Het zou een te groot toeval zijn. Machtig wel, maar kans is te klein. Voor de rest vind ik Kevin een heel moeilijk te lezen persoon. Maar Katrien, something doesn’t add up in mijn gevoel.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.