Had Philip ‘Daderkennis’?

We beginnen de aflevering met een quote. “Je moet alleen maar de juiste toets op het juiste moment aanslaan”. Toch wel opvallend. Want als deze quotes iets zeggen over de mol is dit toch wel 100% een aanwijzing naar de piano opdracht. En er waren maar vier kandidaten die aan de piano zaten, waarvan één al vertrokken is! Iets te simpel lijkt me dus. Maar daarom niet minder opvallend.

Bij de eerste opdracht was het al snel duidelijk dat Annelotte en Katrien daar op de juiste plaats zaten. Beide hadden ze ervaring met piano en konden ze dus twee anderen een stukje leren. Kevin had al eens een instrument bespeeld (zichzelf geleerd toch) en werd het moeilijkste stuk aangeleerd. Van Philip waren er lagere verwachtingen, dus werd hem een “makkelijker” stukje gegeven. Wat ze natuurlijk nog niet wisten, was het feit dat ze het de andere kandidaten moeilijk gingen maken. Door telkens op de foute (of juiste, zie quote) toets te drukken maakten ze het de anderen bijna ondoenbaar om degelijk te zingen tijdens de karaoke. Mij lijkt het dat de pianospelers in het begin van hun oefensessies meer fouten maakten dan op het einde. Dus was het niet zo verrassend dat een Sven moeite had met zijn nummer. Vrijheid uitbeelden is ook niet makkelijk. Sowieso weinig kans op verdienste daar. Ik kom terug op de muzikanten. Specifiek Katrien en Annelotte. Hun positie was de gedroomde positie voor een mol. Met voorkennis weet je goed genoeg welke toets de foute is. Dus laat je die veel bespelen. Je kan ook het stukje muziek fout aanleren, waardoor anderen mogelijks mislukken in hun optreden en ondertussen je eigen stuk foutloos spelen en het lijkt dan dat je toch veel geld binnenhaalt.

Bij de tweede opdracht kon Sven gaan uitblinken in zijn expertise. Als man van de horeca nam hij meteen het voortouw door de snelheid te bepalen. Dat bleek al heel vlug te snel te zijn voor Annelotte. Niet lang na het vertrek laat ze haar glazen vallen. Sven vroeg meteen aan Katrien of zij het gezien heeft. Zo openlijk verdenken is natuurlijk wel een mol-move. Er vooral voor zorgen dat de aandacht niet op jezelf staat. En anderen verdacht maken is dan de makkelijkste manier. Wie geen moeite had met zichzelf verdacht te maken was Jasmien. Zij was heel snel een beetje dronken van de wijn en maakte fouten. Het kan natuurlijk. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk een geloofwaardig excuus. Maar het verschil tussen citroen en lychee niet herkennen?? Raar toch! De wijnpersers waren ondertussen vlijtig op de druiven aan het trappen. Lennart stond in voor het halen van de druiven. Hij deed er lang over en Noah was ook van dat gedacht. Maar uiteindelijk haalden ze de benodigde 12 liter. Als het een mol actie was, zal het in ieder geval geen geslaagde geweest zijn. Bij aankomst heeft Lennart te weinig wijn in zijn glazen. Dat had hij toch al op voorhand kunnen zien?

En toen kwam de knaller van de aflevering. Twee teams van 5 personen konden zich elk verzekeren van een plaats in de volgende aflevering. Tenminste als ze de code van het slot vonden en op de rode knop duwden. En daarmee het andere team veroordeelden tot een keiharde eliminatie waar bijna de helft van de deelnemers zouden afvallen en met hun €3000 uit de pot ging. Drukte er niemand op de knop, dan kwam er €3000 in de pot. Maar iets later bleek er zelfs €5000 te verdienen. Opvallend was, dat Philip nog voor deze extra opdracht benoemd werd, aan de telefoon sprak over €5000 te winnen bedrag. In een rechtbank zouden ze bijna durven spreken van daderkennis! Tuurlijk kan het toeval zijn. Maar het is toch wel een groot toeval! Misschien is het zelfs te opvallend. Zelf zou ik ook Philip aan de telefoon gezet hebben. Meeste kans om sympathie op te wekken bij het andere team. Maar liegen bleek zijn sterkste vak niet. Jasmien hoorde er dan ook meteen doorheen. Een mol die niet kan liegen? Onmogelijk zou je denken. Maar het zou niet de eerste mol zijn die de illusie creëert dat hij/zij niet kan liegen. Brave Philip zou dus wel eens de mol kunnen zijn. Afschrijven durf ik hem niet. Ook al omdat hij bij de gesprekken vooraf aan de testen zegt all-in te gaan. In aflevering twee!! Dus ofwel zit hij al helemaal juist, ofwel is hij de mol lijkt me. Er is natuurlijk wel altijd de nuance dat kandidaten foute antwoorden kunnen ingegeven hebben voor de persoon die ze verdenken en daardoor mogelijks wel juist antwoordden.

Het afvallen van Kevin vond ik wel een verrassing in tegenstelling tot Dami. Zij was er voor plezier te maken en was te weinig met het spel bezig. Haar vertrek was dus een logisch gevolg. Kevin was wel meer bezig met het spel. Ik vraag me af of hij ook het spel had moeten verlaten als alle kandidaten de test hadden moeten invullen.

Ik weet niet op wie Philip zit, maar ik denk Lennart. En daarom ga ik hem ook een beetje volgen. Lannart komt in mijn lijstje van mogelijke mollen naast Katrien te staan. Als backup ga ik voor Annelotte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.