Kiest de hypnotiseur een mol?

Weg sfeer! Met die twee woorden zou ik deze aflevering kunnen samenvatten! Maar voor zij die het leuk vinden ga ik toch even mijn bedenkingen neerschrijven. Het was in ieder geval een bewogen aflevering. De sfeer werd er niet meteen beter op na de bunker-opdracht van vorige week. Zelfs Isidoor, de hond die de groep vervoegde kon daar niks aan veranderen.

Samina, Noah en Lennart werden door Patrick Pickart gevraagd om mee te doen met een hypnose opdracht. Ik heb ooit geweten dat hij in Tomtesterom zei dat niet alle mensen even vatbaar zijn voor hypnose. Zou hij deze kandidaten gekozen hebben omdat hij ze de goedgelovigste vond van de groep? Want dat zou niet meteen een goede eigenschap zijn als mol. Dat één van die drie de afvaller van deze aflevering was omdat hij teveel op één kandidaat heeft gegokt, bevestigd deze stelling wel een beetje. Het maakt in ieder geval dat ik Lennart minder verdacht vind, waar dat hiervoor toch meer was. Samina haalt het geld binnen waar ze kon in deze opdracht. Haar schrijf ik af als mol.

Terwijl deze drie hun records probeerden te verbreken waren de anderen op zoek naar hondenbaasjes. De ene was al wat opvallender dan de andere. Maar de meest opvallende werd niet gevonden! Jasmien en Katrien liepen er los voorbij. Wat ik wel opvallend vond, was dat bij de recap iets later in de uitzending datzelfde beeld terugkwam, maar het stukje waar Katrien de man goed kan zien net weggeknipt is. Dat de communicatie niet goed liep van Philip was ook heel duidelijk. Annelotte werd er nerveus van. Niet zo onlogisch. Maar erg constructief was ze niet. En Sven? Die liep erbij 😀 . Geen van de drie dacht er aan de namen van de honden op een andere manier te weten te komen. Niemand wist hoe te weten te komen welk geslacht de hondjes hadden. Al dan niet bewust is er hier veel gesaboteerd.

Op het einde van de dag kwam Gilles met een opdracht die nog niet helemaal duidelijk is. Naast het feit dat ze Isidoor als hondje voor de rest van de reis hebben, moeten ze hem ook een knop leren induwen. Iets wat, zo lijkt het toch, een opdracht over verschillende afleveringen is. En toch claimt Annelotte deze taak voor zich. Toch een groot risico lijkt me, die taak op de schouders van één persoon te leggen. Ofwel is ze de mol en zal ze deze opdracht zeker saboteren. Ofwel is ze de mol niet en loop je het risico dat ze ergens onderweg afvalt en plots iemand anders Isidoor moet gaan opleiden die dan misschien niet weet hoe Annelotte dit deed.

Een dag later had de mol al duo’s mogen aanduiden om aan de domino opdracht te beginnen. Kies je als mol dan voor iemand die normaal voor geld zou gaan bij jezelf? Zodat je die kan ompraten. In dat geval maakt Annelotte zich heel verdacht. Want ze duwt Lennart heel hard naar pasvragen. Of ga je er van uit dat je de mini opdracht sowieso wel kan sturen in de juiste richting. Daar maken Katrien en Jasmien zichzelf weer verdacht. Want zij halen effectief €1000 uit de pot. Het paswoord voor hun print was trouwens “sabotage”, zeer toevallig natuurlijk. Ik zou veel kunnen schrijven over wie welke steentjes heeft laten vallen en zeker over Philip. Maar uiteindelijk laat zowat iedereen steentjes vallen. Dus het is zeer moeilijk één kandidaat aan te duiden. Iets wat de anderen wel heel snel deden met Philip. Ideaal voor een mol. Alle aandacht gaat naar een ander persoon.

Noah viel vandaag af, wat meteen wil zeggen dat Jens niet de mol was. Ik hoop dat het toch enige troost biedt aan hem. Ik ga vol voor Katrien als mol. Ze houdt zich afzijdig op het moment dat duidelijk werd dat ze voor pasvragen gingen, waar Jasmien volledig in de tegenaanval ging. Ze is er regelmatig bij als het misloopt en haalt niet veel geld binnen. Lennart ga ik niet meer in mijn lijstje zetten om de reden die ik eerder in deze post beschrijf. Annelotte is mijn nummer twee. Wanneer ze zelf faalt/saboteert, wijst ze steeds heel snel naar de anderen. Wat een rare move zou zijn voor een kandidaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.