Robotland

Gisteren gingen we naar Essen. Naar Robotland! We hadden via Instagram een gezinsticket gewonnen! Dat kwam even goed uit, want we wisten op voorhand dat de jongens er graag naartoe zouden gaan. Het kwam er maar niet van om eens te gaan. Nu, dankzij de gewonnen tickets was het een uitgelezen kans!

We moeten alle uitstapjes door corona in BelgiΓ« doen. Essen ligt ins ons land, al is het zeer nipt (200m van Nederland)! In een mooie gerenoveerde spoorwegloods begin je aan je bezoek. Na de “lift” te nemen krijg je (of druk je zelf) je bandjes (af) om verder te gaan. Je komt in de hal met veel verschillende toestellen die uitgetest en bespeeld mogen worden. Een kleine tip die ik wel kan geven, wandel meteen verder naar buiten. Zo kunnen de kinderen hun energie opdoen op alle machines die daar staan. Van graafmachines bedienen, tot eendjes vissen met een kraan. Bij het buitengaan staat er een echte trein waarin een treinsimulator staat waardoor je kan doen alsof je de trein bestuurt! William kreeg niet genoeg van het rijden met de Segways en elektrische go-karts. Ik mocht bij de go-karts met Lewis op mijn schoot rijden (ze gaan niet zo snel), wat hij fantastisch vond! Vanaf 90cm mag je binnen en zijn er ook genoeg activiteiten voorzien. Voor de kindjes die al die machines niet zo tof vinden is er ook een gewone speeltuin waar zij zichzelf wat kunnen bezig houden. Lewis, die net iets te klein was om vele van de machines te bedienen, zag meteen dat er ook een treintje in de hoek rijdt. Gek als hij is van treinen, wist hij dus meteen waar hij in wou gaan! Door de coronamaatregelen viel het goed mee qua aanschuiven aan de populairste toestellen. Nooit langer dan enkele minuutjes moeten wachten!

Terug binnen zijn het ook meer technisch gerichte activiteiten. Zoals het regelen van vaten met vloeistof in. Je moet dan op basis van een schema met knopjes de vaten vullen of leeg laten lopen. Of je kan een briefje met de buizenpost naar de andere kant van het gebouw sturen. Je kan dat briefje ook gewoon vouwen tot een vliegertje en via een lanceertoestel mikken in de roos. Want hoewel technisch gericht, is het vooral plezierig gemaakt.

Een gedachte over “Robotland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.