Philip weet wie de mol is!

Eindelijk weer een opdracht met een bom! Het blijft toch een klassieker in dit programma. Maar vooraf aan de bom-opdracht waren er veel dingen die de ogen deden opengaan! Mijn mol viel af. En eigenlijk had ik het al moeten weten natuurlijk. Nooit op je gevoel afgaan Rik, dan komt de vloek weer boven. Een andere mol dan maar! Om de mol te vinden moet je niet alleen kijken naar verdachtmakingen. Ook opletten naar wie al zeker is van zijn stuk? Wie geraakt verder ondanks weinig of niet te spreiden. Katrien gaf aan op twee mensen ingezet te hebben. Philip ging weer voor één persoon en dat was niet eens de eerste keer. Hij is dus zeker van zijn stuk. Vraag is dan op wie hij inzet!

De setting van de eerste opdracht kon niet veel indrukwekkender voor de voetbalfans onder ons. Het olympisch stadion van München. Lennart en Sven waren de voetballers onder de groep en namen het voortouw in de opdracht. Ze maakten de doelpunten, maar lieten ook steken vallen. Zo trapte Sven de bal meerdere keren in de voeten van de Duitsers op een plaats waar ze de bal maar binnen te tikken hadden. Maar eerlijk? Volgens mij is tactiek in die ballen een bijzaak. Beuken en trappen op goed geluk leek me eerder wat alle kandidaten deden omdat je gewoon niets ziet in die ballen. Meer sabotages, al dan niet bewust, gebeurde bij de meerkeuzevragen. Op een bepaald moment is Philip redelijk zeker van het antwoord B, “akikdadoen ist rood?!?” en toch roept Samina ” A! A!” naar de andere kandidaten. En hoewel ze in het begin afgesproken hadden dat bij twijfel altijd B geantwoord moet worden, werd dit niet gedaan! Goed gemold van Samina zeg ik! En ohja, die bal die Philip centraal naar zich toe getrapt kreeg bij de penalty. Op zijn leeftijd was dat geen makkelijke bal om te pakken met de snelheid waarmee die getrapt werd.

Alsof deze fysieke opdracht nog niet genoeg was, konden ze weer aan de bak bij de volgende. Of toch voor de hikers en de bikers. Annelotte en Katrien maakten zich kenbaar als de bingewatchers van de groep en gingen tv kijken en mochten zeer specifieke vragen over specifieke afleveringen van series beantwoorden. Om te weten hoe ze die konden beantwoorden gingen ze sowieso tips nodig hebben. Via de herfstbeelden op een andere tv konden ze tips van de andere teams te zien krijgen. Het duurde even voor ze dit merkte. Herfstbeelden is toch typisch Vlaamse tv? Bizar dat Annelotte dit niet eerder zag met haar gezicht naar de tv gericht. Dat Sven en Philip hier het meest efficiënt waren mocht wel duidelijk zijn. Langs de kant van de hikers werd er dan weer niet echt nagedacht over hun methode. Eerst de plaatjes langs voor willen voor de camera brengen in plaats van langs achteren. En dan tot twee keer toe een verkeerde timing bij de spandoek. Al scheelde het letterlijk niets! Philip en Sven waren het snelst boven en mochten dus een extra opdracht uitvoeren om de €1000 te verdubbelen. De opdracht was niet van de poes voor iemand met hoogtevrees. Maar ze hadden geluk (of pech als één van hen de mol is), door een storm mochten ze eerder van de berg af en telde verdubbeling toch!

En toen kwam de bom van de aflevering! Wat een opdracht toch weer! Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om te verbergen dat je gerecht super pikant is, deed Gilles er nog schepjes bovenop met zijn commentaren, waardoor je sowieso al nerveus zou worden. Ik vond het oprecht heel straf dat Sven en Annelotte als bomstoelen niet weggestemd werden. Al kregen ze Samina haar positie in het spel natuurlijk wel cadeau :-D. Er stond €5000 op het spel. De mol wil dit toch absoluut niet in de pot zien komen? En weet welke stoelen te kiezen veronderstel ik. Dé persoon die wel heel gretig was zijn plaats te kiezen, was Sven. Dan bleek hij nog op een bomstoel te zitten ook. Wanneer hij en Annelotte overbleven was hij heel snel aan te geven dat ze voor pasvragen zouden gaan. Zelfs er op terugkomen deed hij niet. Ook al had hij “maar” één pasvraag in plaats van vijf!

Katrien viel af. Ik moet dus op zoek naar een andere mol. Ik ga er eigenlijk van uit dat Philip weet wie de mol is. Maar op wie zit hij? Ik denk dat hij op Sven, Samina of Lennart zit. Maar de steek die Samina liet vallen bij het pikante eten is toch iets wat een mol nooit zou doen? Ik ga dus voorlopig voor Sven. Misschien dat ik in de loop van de komende week me nog bedenk. Zit mijn logica juist? Ik hoop het!

Oh ja, trouwens, dit is geen tip!

2 gedachtes over “Philip weet wie de mol is!

  1. Samina is ook mijn mol en misschien net omdat de regie tegen haar gezegd heeft dat er te veel op haar zitten bij de vragenlijsten heeft ze zichzelf verraden in het spel . Zodat er watspelers toch anders zouden gaan denken. En om dat ze weten dat veel anderen sowieso pasvragen zouden gekozen hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.