Het Totterpad

Het totterpad in Meerhout stond al een eeuwigheid op ons lijstje! Er kwam altijd iets tussen, maar deze week was het eindelijk zover! We trokken naar Meerhout!

We hadden op voorhand zoveel leuks over deze wandeling gehoord dus de verwachtingen waren hoog gespannen! De term “avontuurlijke wandeling” zorgde er zowaar voor dat onze voltallige kroost zin had in deze wandeling.

Er stond “laarzen aanbevolen”, interpreteer dit maar als “laarzen vereist”…merkten we toen we een halve km ver waren. De eerste hindernis is over een boomstam het water over wandelen. Kunnen we! Die laarzen lieten we dus maar in de auto…De tweede hindernis was over boomstammetjes huppelen, met daarrond enkel water! Op dat moment is terugkeren dus geen optie meer! Maar hé, we did it! De moeilijkheidsgraad gaat van daaruit enkel maar omhoog, maar niks ondoenbaar. Rik deed het hele parcours zelfs met Lewis in zijn nek!

Het parcours wordt goed aangegeven, maar het was wel fijn dat we vooraf een foto van het plannetje genomen hadden. Zo wisten we toch zeker dat we op het juiste pad zaten! Laarzen zijn toch echt wel aangeraden. Als je echt voorbereid wil zijn dan zou ik ook reservekledij aanraden. Wij hadden het gelukkig niet nodig, maar ik zag meerdere mensen met een nat pak toekomen.

De wandeling zelf is maar zo’n anderhalve kilometer en mocht voor ons nog iets langer zijn. Op het einde volgt nog een leuk natuurspeeltuintje. Momenteel kan je er ook take away koffie kopen! De jongens amuseerden zich nog een hele tijd in de speeltuin, waardoor er uiteindelijk een hele namiddag gevuld was!

Dit is een wandeling die we zeker nog eens gaan doen!

Een gedachte over “Het Totterpad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.