Suzie Sloddervos

We komen regelmatig in de Averegten, het provinciaal domein in Heist Op Den berg, soms voor een wandeling, of voor de speeltuin of voor de natuurspeeltuin Hobbeldonk! De vier oudste jongens leerden er ook allemaal fietsen! Heerlijke plaats.

Toen ik hoorde dat er sinds kort een nieuwe speurtocht is moesten we die natuurlijk uitproberen! De Suzie Sloddervos speurtocht is ongeveer 2,5 km lang en aangeduid met kleine houten plaatjes met de afbeelding van een vos. Onderweg kom je borden tegen met telkens een stukje van het verhaal én telkens een opdracht! De opdrachten zijn gericht op lagere schoolkinderen. We schoten houten schijfjes met een katapult, we luisterden naar de bosgeluiden en we zaten zelfs in een bootje! Onderweg konden we ook nog eens de lammetjes en kalfjes bewonderen!

Het is weer eens een andere manier om de jongens aan het wandelen te krijgen, want toegegeven voor telkens hetzelfde rondje krijgen we ze na een dik jaar wandelen nog maar moeilijk warm. Het vooruitzicht van de speeltuin op het einde helpt natuurlijk ook.

Iets oudere kinderen? Er is momenteel ook een zoektocht naar QR codes doorheen het bos. Deze hebben we nog niet uitgeprobeerd maar staat nog op ons to do lijstje want het lijkt alvast ook de moeite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.