Is de mol een duiker?

Figureren in een videoclip van een Japans-Duitse jodelaar. That must be a first voor alle kandidaten gok ik 😉 . Voor de taak van regisseur stelde Sven zichzelf kandidaat. Hij mag het hebben, die bende gaan leiden naar een geslaagde clip, niet simpel!

Niet alleen waren de taken niet de meest evidente. De taakverdeling werd ook niet meteen logisch gedaan. Bij het hout zagen plaatsten ze Annelotte en Jasmien. Niet meteen de sterkste kandidaten lijkt me. Voor het bespelen van de Alpenhoorn werd snel duidelijk dat Sven de beste was. Als regisseur leek hij er thans niet blij mee. Makkelijk geld verdienen is natuurlijk ook niet leuk voor de kandidaten omdat niemand je dan nog verdacht vind. Niet verdacht gevonden worden is alleen leuk voor de mol! Tijdens de generale repetitie liep er veel mis en was er maar weinig hoop voor de opname. Maar onverwachts was de stam net op “Holz” doorgezaagd en ging het dansje van Lennart en Philip wel goed. Sven deed het dan weer niet goed in tegenstelling tot bij de repetitie. Beetje bizar. Even verdacht was Lennart, die zijn handen op de grond zette wanneer Annelotte hem nog moest draaien. Takeo Ishii was er niet tevreden over en keurde het natuurlijk niet goed! Toch €2000 in de pot!

Voor het bezoek lieten de makers van het programma zich weer hun meest sadistische kantje zien. In een bestelwagen moesten de kandidaten zich dropping gewijs laten vervoeren naar een nieuwe opdracht, of zo leek het toch. Het moet toch een beetje een domper zijn. Je geliefde na anderhalve week zien en dan niet eens kunnen vastpakken. Maar praten kon duidelijk wel! Zoals elk jaar kregen we te zien hoe het bezoek al dan niet geloofde dat hun partner of familie de mol zou zijn. Opvallend was Philip vond ik. Wanneer zijn vrouw vroeg of hij weet wie de mol is, knikt hij een beetje lachend ja. Zou je als kandidaat niet iets uitbundiger reageren wanneer je de mol daadwerkelijk op het spoor bent wil je dit toch uitroepen tegen je partner?

Puzzelen tegen de mol was de volgende opdracht! De kandidaten zijn natuurlijk met meer dan de mol alleen was om te puzzelen. Maar zij moesten het wel op het water doen! Als extra stressfactor kan dat tellen. Al snel besliste de groep dat de kandidaten die een geen opdracht moesten uitvoeren, niet gingen wachten en dus meteen verder gingen. Ideaal voor de mol natuurlijk, want zo komt hij of zij wel eens alleen aan de puzzel te staan. Snel even wat stukjes verschuiven of terug uit elkaar halen en de opdracht wordt bijna onmogelijk. Het meest opvallende aan deze opdracht was toch dat de mol voor de reis de adem voor 2 minuten en 39 seconden ingehouden heeft! Zonder oefening is dat toch onmogelijk? Of is de mol duiker? Ik vermoed van wel! Als iemand hier weet van heeft, gelieve zich te melden! Verder was het verdacht dat Annelotte niet eens een poging waagde bij het inhouden van de adem en Sven die maar niet doorhad dat hij fout op zijn sup stond waardoor die bijna onbestuurbaar was en daardoor twee puzzelaars wat langer niet mee konden puzzelen. Om het geld binnen te halen moesten ze sneller dan de mol de puzzel gemaakt hebben. Onderweg haalden de kandidaten €2000 op en die konden ze nog verdubbelen door sneller dan de mol de bel te rinkelen. Wat ze ook deden! Ik vraag me af of de mol niet bewust trager ging omdat hij of zij toch wist dat de puzzel niet op tijd klaar was?

Met Samina viel er een kandidate af waar toch wat theorieën rond hingen. Ik vond ze zeker ook verdacht na de heilige Isidoor op 4 april. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Philip weet wie de mol is. Maar naar wie kijkt hij? Sven? Annelotte? Waarom Annelotte? Bij de eliminatie is Annelotte aan het zeggen hoeveel schrik ze had om naar huis te moeten gaan. En Philip zijn gezicht was lichtjes opvallend. Lennart vind ik rare lichaamstaal uitsturen. Maar ergens vind ik hem geen mol vibes uitsturen. Ik ga voorlopig dus voor Sven en Annelotte.

2 gedachtes over “Is de mol een duiker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.