Sven is de mol

Een dagje Berlijn voor de kandidaten! De mooie street art gaan spotten zonder echte tijdsdruk. Ik gok dat het een hoogdag is geweest voor velen onder hun! Maar zoals altijd bij de mol is het opletten geblazen. Goede foto’s nemen en de kunstwerken een goed bewonderen was key.

Het gebrek aan paintball en bommen de vorige jaren is dit jaar mooi gecompenseerd. De kandidaten mochten zichzelf beschermen tegen de chasers met een paintball-pistool. Ik vraag me eigenlijk af of de mol heel hard gaat gesaboteerd hebben. Want hij of zij wist wellicht op voorhand al dat er veel geld verloren kon gaan enkele dagen later. Al zou ik zelf als mol toch moeite hebben met geld verdienen. Zelfs met dat vooruitzicht! Ik zag in deze opdracht verdachtmakingen van verschillende kandidaten. Maar Sven toch redelijk opvallend bij momenten. Hij kon geen vier bolletjes onthouden? Gaf meermaals pas laat door dat de chasers er aan kwamen. Maar zeker ook verdacht, was Annelotte die snel snel de aandacht weg kreeg van de twee koordjes aan de trui op het kunstwerk. Maar had dan toch niets aangeduid. Wat als mol geen slimme zet zou zijn. Iets fout aangeduid hebben is meteen alle kans wegnemen het nog juist te doen. Iets wat Philip dus wel deed in een bijna dezelfde situatie!

Voor de volgende opdracht dacht ik initieel dat je als mol zeker niet in die simulator wil zitten. Maar natuurlijk, een simpel manoeuvre uitvoeren en het toestel is niet meer te landen. Of toch niet veilig ;-). Dat het vliegtuig gecrashed was, maakt Lennart wel een beetje verdacht. In de tussentijd waren Annelotte, Philip en Sven bezig voor kerosine te gaan. Dat duurde voor Philip wel heel lang. Hij zorgde zelfs bijna in zijn eentje voor de obstakels in de cockpit. Sven, die stond erbij en keek ernaar, hij deed over het algemeen niet zoveel en deed lichtjes zijn best. Want behalve zijn techniek om vliegertjes te plooien, was er weinig constructief te zien van hem. Tenzij dat roepen dat Anneloote het voelde bij het zweefvliegtuigje. 😀

Maar hét moment van de aflevering, was toch het bod van Lennart. €10.000! En dat voor een gok op Philip die in de dossiers gekeken zou hebben. Met als beloning een vrijstelling als hij juist gokte. Lennart ging voor een keer voor eigenbelang zei hij. Ik snap het wel, maar om dan zo veel geld te bieden. Sven zat er anders ook niet naast met zijn €7600! Hij durfde niet lager gaan dan nog €10.000 in de pot te laten veronderstel ik. Volgens mij zit de mol tussen die twee zou ik dan zeggen.

Twee afleveringen voor het einde moet ik wel eens voor één mol gaan. Ik ga voor Sven. Voor mij lijkt het simpele wiskunde. Philip lijkt te weten wie het is en zoekt Sven steeds op. Philip speelt een spel en gaat redelijk ver om in die finale te geraken. Annelotte komt te naturel over om de mol te zijn, of zo denk ik toch, zeker na deze aflevering. En Lennart? Er is veel dat spreekt voor hem als mol. Zo was hij t.o.v. de anderen precies maar weinig bezig met het spel van verdenkingen. Maar toch, hij lijkt me geen mol te zijn. Al zal de follow-the-money theorie me hier wel heel hard gaan tegenspreken nu!

Een gedachte over “Sven is de mol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.