Philip of Sven invullen maakt niet veel verschil

Wat een sprookjesachtige aflevering! Ze had zowat alles, spanning, humor en op het einde nog een ferme twist! Weinigen (inclusief mezelf) zullen het niet zien aankomen hebben. Geen enkele deelnemer zit op de mol! Dat moet een eerste keer geweest zijn in de geschiedenis van dit programma denk ik. Zoals elke week zou ik hier kunnen doordrammen over wie waar vandaag verdachte dingen gedaan heeft. Deze week ga ik het anders doen. Omdat het volgende week de finale is, ga ik het hebben waarom ik iemand verdacht vind en waarom niet.

Eerst begin ik met Annelotte, zij is het voor mij vrijwel zeker niet! De doorslag is voor mij het feit dat ze vandaag duidelijk maakte dat ze op Philip zat. En dat na haar uitspraak vorige week tegen Philip nadat hij de dossiers inkeek, “Maar van u, dat was ook weer de verrassing van het jaar natuurlijk”. Ze zat volgens mij dus oprecht op Philip. Maar voor de rest in het seizoen vond ik haar te gemotiveerd om het goed te doen. Mooi voorbeeld daarvan is Isidoor. Al moet volgende week nog blijken of ze daar niet als mol een voortrekkende rol zocht! In de mol weet je het natuurlijk nooit zeker!

Lennart zou het zomaar even kunnen zijn. Hij is voor de kijker ook de meest verdachte persoon. In de eerste aflevering bij de eerste opdracht zette hij zich achter een pistool. Ideaal voor een mol om te verzekeren dat je zo veel mogelijk invloed hebt of er iemand door de poort geraakte. Veel geld haalde hij sowieso al niet binnen, met als kers op de moltaart, 10.000€ uit de pot halen! Het maakt je meteen legendarisch als mol. Maar wat nog het meest van al doet wijzen in zijn richting is het feit dat alles doet blijken dat Philip op Sven zat. En laten we vooral niet vergeten dat er toch een tip lijkt te zitten in de graffiti van vorige week.

En dan Sven. De persoon waar ik op gok. Hij is niet de populairste bij de kijkers. Dat maakt het makkelijk hem dingen te laten doen die niet zo tof zijn. Want mensen gokken graag op een mol die ze tof vinden. De voornaamste reden waarom ik denk dat hij de mol is? Hij deed veel opdrachten samen met Philip, die kandidaat waar iedereen op zat. Dat maakt dat er voor Sven en Philip dus regelmatig hetzelfde antwoord van tel was. Net zoals het geslacht (iets dat alleen Annelotte met zekerheid juist heeft trouwens). Zo had je wanneer je op Philip zat makkelijk enkele vragen juist als Sven de mol is. En zo kan je al makkelijk verder geraken in het spel. Ik ga er hier dan natuurlijk wel van uit dat Philip dan toch niet op Sven zat omdat hij hem vertrouwde als beste vriend in het spel. Hij was wel verbaasd toen Philip uit het spel viel. Ik zou dat ook zijn als ik de mol was en je weet niet wat er gaande is. Er was dan ook nog de cliché tip. “Met in hun midden een mol”. En Sven die persé de plaats in het midden van de tafel wou hebben bij de opdracht met de bom.

Ik ga dus voor Sven als mol, maar geef toe dat ik niet verbaasd zal zijn als het Lennart is. Als winnaar ga ik gokken op Annelotte, gewoon omdat ik denk dat ze in het algemeen meer opgeschreven heeft dan Lennart. Ik kan niet wachten tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.