Wolfwalkers

EIN-DE-LIJK terug naar de cinema! We hebben er een dik half jaar op moeten wachten, maar nu was het eindelijk terug zover. Terug films kijken in de best mogelijke setting, al dan niet met snackjes. Ik had het grote scherm oprecht gemist! Gisteren was het voor ons een leuk moment voor het gezin. Wij gaan graag naar de film. Heel graag eigenlijk. Het is een makkelijke uitstap om met de kinderen te doen en niet eens duur. Of eerder, zo duur als je zelf wil! Wij gingen voor de eerste keer met de jongens naar Cinema Zed in Leuven, daar zijn de tickets echt aan een schappelijke prijs en al zeker voor een jeugdfilm!

De eerste film na zo’n lange pauze mocht er wel meteen eentje van niveau zijn vonden we, zo kwamen we op Wolfwalkers! Een jeugdfilm zoals er niet veel meer gemaakt worden denk ik. Met een heel specifieke tekenstijl. Het deed me een beetje denken aan de Asterix tekenfilms uit de jaren zestig. Dat is een compliment trouwens! Het verhaal speelt zich af in het Ierland van 1650. In de bossen naast het stadje Kilkenny zitten er wolven en de landvoogd wil ze er koste wat het kost weg. De Engelse jager Bill Goodfellowe werd opgeroepen om er mee op te jagen. Hij verhuisde samen met zijn dochter Robyn naar Ierland. Robyn wil zelf jager worden, maar stoot op de bevelen van de landvoogd, die zeggen dat ze in de keuken moet helpen. Wanneer haar vader op jacht moet gaat ze hem in het geniep toch achterna en komt zo in aanraking met de Wolfwalkers!

Misschien nog de belangrijkste vraag van al, vonden de jongens hem goed? JA! Even dacht ik, door het verhaal dat minder van hier naar daar ging, dat onze 9-jarigen het net iets minder tof zouden vinden. Maar niets was minder waar. Ze hebben heel de rit naar huis over de film gepraat en gediscussieerd. Onze jongste zoon van 4 jaar hebben we niet meegenomen en dat bleek de juiste keuze, wij denken dat de film daar toch wat te spannend voor geweest zou zijn. Leuk meegenomen waren de plaktattoo’s van JEF (ontworpen door illustrator en regisseur Britt Raes) die je kreeg bij een ticket voor deze film. Het was in ieder geval een film zoals ze niet meer gemaakt worden! De manier van verhaal brengen, van personages naar voren te brengen. Het was speciaal, maar vooral mooi! Ik heb genoten van de wijze waarop ze de kritische blik van het personage Robyn heel duidelijk in beeld brachten. Wat toch een mooie les is voor kinderen. Hoedanook, als je nog twijfelt te gaan, ik kan je zeggen dat het zeker een cinemabezoek waard is! Maar om je toch een beetje preview te geven deel ik hieronder graag de Nederlandstalige trailer.

2 gedachtes over “Wolfwalkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.