Cruella

In tijden van corona kan je deze film al bekijken op Disney+. Of toch wanneer je er de €21,99 voor over hebt. Maar als je er naast je streaming abonnement toch geld wil aan uitgeven, ga dan ineens maar voor de cinema ervaring! Met twee personen zal je ongeveer evenveel uitgeven, de ervaring zal wel veel meer waard zijn. Zeker in tijden waar er niemand onbekend vlak naast je kan zitten in de cinema 😉 .

Ik ben de film gaan kijken met mijn twee oudste zonen, dus 13 en 11 jaar. De leeftijdsaanduiding van de film is eigenlijk 12 jaar al denk ik dat die een beetje te hoog ligt. Bij films van Disney heb je toch altijd een bepaalde verwachting. Hier had ik nochtans geen superhoge verwachtingen. Een verhaal rond Cruella (of Estella dus), het slechte personage van 101 Dalmatiërs. Gaat dat geen afkooksel worden van een film uit een ver vervlogen tijdperk? Die vraag stelde ik mezelf toch een beetje.

Onterechte vragen! Want van in het begin werd ik meegesleurd in een verhaal van een kind dat het niet echt mee had in het leven. Ze was niet gewoon, zeer buitengewoon zelfs. Slim, apart uiterlijk en speciale ideeën over het leven. Maar haar moeder vond dat niet zo goed. Zij probeerde haar te leren normaal te leven. Niet te hard op te vallen en vooral, zich te gedragen. Maar dat was niet hoe Estella in elkaar zat. Zij moest en zou haar stempel op de samenleving drukken. Tijdens haar jeugd komt ze rond door het bestelen van onschuldige voorbijgangers en het ontwerpen van de beste vermommingen om geniale overvallen te plegen. Maar haar passie en ambitie zit elders. Bij het ontwerpen van kledij. Via haar vrienden komt ze aan een job bij een grote kledingwinkel, maar dat bleek niet meteen een groot succes, of toch niet tot ze haar grenzen weer opzoekt en zo ontdekt wordt door de Barones. Ze komt terecht in een job waar ze haar ding kan doen, het ontwerpen van kledij voor een groot designer. Maar je voelt het al komen, dit loopt ook niet zoals je verwacht had. Verpak dat in een typisch Disney-achtige wikkel van perfect gekozen muziek en fantasierijke manieren om situaties uit te beelden, dan heb je de dus weer een pareltje van entertainment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.