Tom & Jerry

Alle dertigers hebben het sowieso ooit gekeken, Tom & Jerry. En nu komen ze met een nieuwe film. De combinatie van live-action met tekenfilm. Iets waar alleen Warner Bros in lijkt te slagen om dat te doen werken. De slapstick zoals die alleen bij Tom & Jerry te vinden was in een modern jasje gegoten met de setting van New York? Ik was getriggerd! Eigenlijk was ik minstens even benieuwd naar de reactie van de jongens. Vince, Jake en Matthew waren mee. Zij hebben al wel eens Tom & Jerry gekeken. Maar voor hun is het minder een begrip zoals onze generatie dat kent.

In de film is het niet zoals in de serie vroeger waar Tom en Jerry inwonen bij mensen en zo hun fratsen uithalen. Nee, Jerry verhuisde net naar New York, of probeert dat toch te doen, al loopt dat niet van een leien dakje. Tijdens zijn zoektocht loopt hij Tom tegen het lijf, die zich voordoet als blinde straatmuzikant. Het zou geen Tom & Jerry zijn moest er daar niets mislopen. Hun wegen scheiden weer even. Maar ze komen elkaar weer tegen in het sjiekste hotel van New York, waar ook nog eens het grootste event van het decennium gaat doorgaan in de komende dagen. Op hun weg komen ze Kayla tegen. Hopend op een vast contract in het hotel laat ze zich meeslepen in de jacht op Jerry, met de nodige chaos tot gevolg!

Wat de kinderen er van vonden? Matthew en Jake waren heel de film aan het lachen. Slapstick is dan ook een garantie op succes bij 9-jarigen. Vince was minder te vinden voor de slapstick, maar eerder voor het verhaal en de subtielere mopjes. De Vlaamse stemmen waren met veel gevoel gedaan en zeker niet onwennig zoals wel eens durft gebeuren bij live-action films. Een Ben Segers als kok was zelfs geniaal te noemen. Je kon zijn Kempisch zelfs niet horen 😛 . Wat ik zelf vond van de film? Het Tom & Jerry gedeelte mocht van mij wat eerder beginnen in de film. Ik begrijp dat ze het verhaal van de andere personages een beetje moeten duidelijk maken. Maar daardoor kwam de film wat traag op gang. Maar die honger naar Tom & Jerry slapstick werd zeker gestild later in de film. Een kamer die aan diggelen geslagen werd na een minuutje aan Tom & Jerry beeldmateriaal, need I say more?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.