Space Jam: Een Nieuw Begin

25 jaar is hij oud, die eerste Space Jam met Micheal Jordan! We hebben hem toch allemaal gezien? Bugs Bunny die samen met zijn looney vrienden (en iets mindere vrienden) dé basketbal legende Michael Jordan vragen om hulp voor een basketbalwedstrijd op leven en dood. Nu zijn we 2021 en is Michael Jordan al even niet meer actief in het basket. Tijd voor een volgende generatie om een epische basketbalwedstrijd te spelen met torenhoge inzet! Dit keer is Lebron James aan de beurt! Wie is Lebron James? Wel er kan misschien discussie over zijn, maar hij is de beste van de actieve generatie. Speelde niet altijd bij het beste team van de NBA, maar presteerde toch steeds op niveau!

In de film is Lebron ook op en top sporter en probeert dat ook met zijn kinderen mee te geven. Zijn twee oudste kinderen hebben geen andere keuze dan keihard te werken om ook de beste te worden. Darius, zijn oudste zoon blinkt uit in het basket. Maar zijn tweede zoon Dominic, heeft daar minder interesse in. Hij wil games ontwikkelen en kan dat al goed om nog maar 12 jaar te zijn! Zijn vader ziet dat minder zitten en stuurt hem op basketkamp. Maar Dominic wil naar een beurs voor game-ontwikkelaars om zijn game DomBall (een variant op basketbal), verder te verbeteren. Ondertussen is Warner Bros in de film naar buiten gekomen met een algoritme dat de perfecte films zou moeten ontwikkelen. Het algoritme (geweldig expressief gespeeld door Don Cheadle trouwens) ziet in Lebron James het perfecte figuur om een hele hoop kaskrakers te maken. Lebron ziet dat minder zitten en komt zo via een omweg in de Looney Tunes hun wereld terecht.

Zonder verder iets te verraden over de film wil ik toch even meegeven dat de film een mooie boodschap meegeeft over het ouderschap. Over loslaten en je kind zichzelf te laten zijn. Vertrouwen hebben in het oordeel van je kind en het zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Coach zijn van je kind, niet scheidsrechter!

Morgen komt de film uit in België en als ik je nog één tip mag geven, ga hem in het Vlaams kijken! Met een gigantische cast hebben ze gewerkt om hem in te spreken. Ik zei het al eerder in een andere blogpost, bij Warner Bros slagen ze er in om gedubde films natuurlijk te doen overkomen. Kamal Kharmach die op een geniaal typische manier een wedstrijdcommentator speelt kon me nog het meest van al bekoren! De credits voor het harde werk zijn voor regisseur Sven De Ridder, die hier toch een nieuw niveau gevonden heeft qua Vlaamse dubbing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.