Zweden deel 2

Dag 5:

William en ik stonden vroeg op want we hadden actieve plannen. We hadden gezien dat er vanuit de lokale camping kano’s verhuurd worden. Er waren korte tochten van zo’n 3km. Maar evengoed van 12km. Ze waarschuwden er een 6 uren voor vrij te houden. Reserveren was eigenlijk verplicht. Maar William en ik waren toch gewoon in de ochtend naar de vertrekplaats gewandeld. Er was plaats vrij en we konden meteen mee vertrekken! We hadden voor de zekerheid al maar drank en eten ingepakt. We gingen de route van 12km kanoën, van Sälen tot Kläppen. Met volle moed begonnen we er aan! De wind zat niet altijd even mee, maar we hielden een stevig tempo aan! Een dikke drie uren later kwamen we terug aan bij de camping. Volgens mijn horloge hadden we er ruim 13km opzitten. Voor de rest van de dag hebben we het gehouden op een rustige wandeling en de jongens wat laten spelen in de tuin van het huisje.

Dag 6:

De laatste dag in het huisje. Dat wil jammer genoeg ook zeggen, opruimen! Eens dat gedaan was zijn we naar de rivier getrokken om te genieten van de natuur rondom ons. Vince en ik hebben dan ook nog snel even een 6km gaan joggen (mijn loopschoenen waren al een geluk droog geraakt). En als afsluiter hebben we een vuurtje aangestoken terwijl de zon onder ging. Ronduit genieten!

Dag 7:

Een dag waar de jongens naar uitkeken! De dag dat we naar Camp Grinsby trokken, op een 4 uur rijden van het huisje. Met grote honger stopten we snel even langs de grote M, want met enkele bonnetjes was dat veruit het meest betaalbare! Om daarna weer verder richting de camping van Staf Coppens te rijden. Wel met een klein stresske. Enkele dagen eerder kwam ik er op dat we de pomp voor onze airseconds tenten vergeten waren. En behalve in de regio van Stockholm is er nergens een Decathlon te vinden in Zweden. Uren rijden van waar we zaten dus. En als je dacht dat ik even een pomp kon bestellen op de website en laten leveren in het huisje, leveringstermijn is 10 werkdagen in Zweden! Wij dus richting een camping waar we evengoed onze tenten niet konden opzetten. Bij aankomst gaf ik het aan bij de receptie. Ze stelden meteen voor het tussenstuk dat we wel meehadden op een pomp van hun aan te sluiten. Maar dan kwam Staf er op dat er nog mensen met een dergelijke tent op de camping stonden. Terwijl wij onze auto aan het uitladen waren is hij al gaan vragen aan deze mensen of we hun pomp konden lenen. Van goeie service gesproken!

Er bestaat geen betere manier om een gebied te verkennen dan er door te joggen. Dus deed ik dat meteen. Een kort loopje van 5km. De dagen voor ons verblijf op de camping waren de weersvoorspellingen voor Årjang (de locatie van de camping) ronduit rampzalig. Maar daar was niet van te merken tijdens ons verblijf. Op een bui op de twee avonden na was het zalig weer. Al een geluk stopte het snel genoeg met regenen om te genieten van de zonsondergang aan het meer.

In de derde blogpost over onze reis naar Zweden schrijf ik over de laatste dagen van onze reis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.