Zweden deel 3

Dag 8:

Onze enige volledige dag op de camping. We reserveerden een kano voor de hele dag, het koste ons omgerekend maar een €45. Van zodra we konden gingen we de spullen ophalen. Vicky is niet meteen de grootste held op het water. Maar toch wilde ze wel eens mee. Toch een grote stap voor haar denk ik. Na een inloopperiode van zo’n kwartier en een rondje of zes aan de rand gedraaid te hebben, durfde ze het toch aan om boven wat dieper water te dobberen. Zo’n 20 meter diep wist een duiker me te zeggen die ook op de camping verbleef. Iets wat ik niet durfde zeggen tegen Vicky :-P. Op aanraden van Staf gingen we richting het zuidelijke gedeelte van Stora Bör. Blijkbaar heeft de wind daar minder vat op je, of zoals hij het zei, “daar ga ik u minder snel moeten komen halen met mijn boot omdat ge niet terug geraakt”. Maar toen ik met William en Vince in de kano stapten was onze nieuwsgierigheid toch te groot en gingen we de 3km tot aan een van de eilanden in het midden van het meer. Geen spijt van gehad ook niet! Zo kwamen we te weten dat het eilandje een zalige kampeerplaats is. Met een uit stenen gemaakt oventje en zalig kampvuurplekje. En omdat William en ik er maar niet genoeg van kregen gingen wij later op de dag nog eens kanoën, maar dan wat verder richting het zuiden dan wanneer ik met Vicky ging.

Voor de rest van de dag was het van slow living en gingen we eens rustig zwemmen in het meer, aten we op het gemakje en gingen we eens wandelen. De omgeving heeft er zoveel te bieden dat de jongens vroegen om volgend jaar terug te komen. De vraag zal eerder zijn of er nog plaats is.

Dag 9:

Het was een dag die op voorhand al volgepropt was. Vroeg vertrekken naar onze volgende stop, het IKEA Hotel. In onze zoektocht naar een tussenstop richting het zuiden kwam ik er op dat IKEA een hotel heeft aan hun Museum en hoofdbureau. Maar hun website gaf aan dat er alleen nog duurdere kamers vrij waren. Jammer, maar toch eens proberen een mailtje te sturen dacht ik. En terecht! Ik kon dezelfde (communicerende) kamers boeken voor veel minder. Voor een grote vierpersoonskamer en twee comfortabele tweepersoonskamers inclusief ontbijt en IKEA museum betaalden we €215. Maar voor het zover was, moesten we eerst nog een rit van 6 uur doorstaan. Doorstaan? Ja, want het voelde toch al een klein beetje als richting huis rijden. En tussen Trollhättan en Jönköping zijn het niet bepaald de gezelligste weggetjes. Maar ook deze rit hebben we weer overleefd. Een in het hotel hebben we even tot rust gekomen, om daarna richting het museum te gaan. Dat letterlijk aan de overkant van de parking ligt. Dat was misschien niet ons beste idee. De jongens moesten na die lange rit en niet zo’n kwaliteitsvolle maaltijden precies wat energie kwijt. In de buurt was een Willy’s, voor zover wij weten de goedkoopste Zweedse supermarkt. Dus zijn we nog even gaan stockeren in Zweedse lekkernijen om mee te nemen naar huis. Of toch zoveel onze auto en budget nog aankonden.

We dachten eerst als avondeten simpelweg te gaan eten in het restaurant van de plaatselijke IKEA. Maar we hadden niet zo’n zin in die drukte. Dus gingen we eten in het restaurant van het hotel. Zij serveerden onder andere de gerechten van de winkels, maar dan sjieker geserveerd. Balletjes die vers gemaakt zijn met vers gesneden frietjes bijvoorbeeld. Toch even genoten van deze maaltijd, mede door de jongens die zich voorbeeldig gedroegen. Voor het late hongertje ging ik nog schaamteloos naar Sibylla. Een Zweedse keten die zowat alles van fastfood verkoopt. Van veggie burgers, tot kebab. We hebben er ons tegoed gedaan in de woonkamers die in het IKEA hotel op elk verdiep ter beschikking waren. Je kan er zelf wat muziek op zetten en het licht regelen. Maar evengoed een koffietje of thee nemen. Moe gingen we dan maar eens slapen!

Dag 10:

De dag dat we naar huis moeten was aangebroken. En die dag begon al vroeg. Om 6u30 namen we snel een meeneem ontbijt aan het buffet. Om dan de dikke twee uur te rijden naar Trelleborg. Want om 9u30 vertrok onze boot naar Travemünde. Een boot die bijna leeg was trouwens. Niet eens een heel dek stond vol met vrachtwagens en auto’s. Eens aangekomen was het plan zo snel mogelijk naar huis te rijden. Maar zo’n rit door Duitsland gaat bij ons zelden zonder slag of stoot. Ergens tussen Bremen en Dortmund waren er werken met als inrichting niet meer dan een al redelijk smalle rechterstrook en als linkerstrook iets dat volgens de borden 2,1m breed had moeten zijn. Al had ik daar sterke twijfels over. het was tegen dan al laat en donker en heel de rechterstrook was een en al vrachtwagens. Die de rechterstrook dan ook ten volle gebruikte. Het was wroeten, maar ik geraakte er tussen. Al was het soms bibberen wanneer er voertuigen met spiegels op dezelfde hoogte naast ons reden! Het was 2u in de nacht toen we thuis aankwamen. Veel tijd hadden we niet, want de ochtend na deze dag vertrokken we al naar onze volgende bestemming. Ook was ik nog geen 14 dagen volledig gevaccineerd. Dus moesten de jongens en ik een test ondergaan. We hebben keihard genoten van onze reis naar Zweden. De goesting om te boeken voor volgend jaar is heel groot!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.